Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Okosórának lényegében mi...

Okosórának lényegében mi értelme van, aki használ, leírná, hogy neki miben könnyíti meg az életét?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem látom semmi értelmét. Telefonnak mindig ott kell lennie, hogy kapcsolódjon hozzá (hacsak nem lte-s), arra, hogy megnézzem ki üzent ugyan úgy előtudom venni a telefonom, és visszaírni úgyis ott fogok.

Sportolásra azt mondom ok, van haszna (futás, biciklizés stb).

2020. nov. 23. 12:03
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
20: én is meglepődtem a lepontozásokon, mindenki jókat írt :\ Nyomok midenkinek zöldet
2020. nov. 27. 13:13
 22/29 Wadmalac ***** válasza:
100%
Itt a pontozásnak ritkán van köze a tárgyilagossághoz.
2020. nov. 30. 09:59
 23/29 anonim ***** válasza:

Nekem okoskarkötőm van és szerintem hasznos.

Én nem hordom állandóan magamnál a telefonom, otthon nagyon sokszor lerakom valahol aztán nem találom meg, illetve nem hallom ha hívnak mert rápakoltam a tiszta ruhákat vagy ilyesmi, ilyenkor nagyon jó, hogy kiírja ha hívnak. Ha megyek valahová akkor is általában a hátizsákomban van a telefon (női nadrágok és a zsebek teljes hiánya, ugyebár..), szintén nem hallom ha csörög.

Az alváskövetése is nagyon hasznos, meg a lépésszámláló.

2020. dec. 12. 12:15
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Vicces, mert azt gondolnánk, hogy okosórát az emberek inkább "kügyübuzéria" miatt vesznek, pedig nem!

Pont az a lényege, hogy ritkábban veszed elő a telefont. Kapsz egy üzenetet, előveszed a telefont, akkor már ránézel a Facebookra is, akkor már megnézed a híreket, az időjárást, a részvényindexeket stb. Ezzel sokszor elmegy negyed óra, gyakorlatilag a semmire. Egyelyett ha van rajtad egy óra, csak felemeled a csuklód, rápillantasz és kész. Ha nagyon sürgős, diktálással válaszolsz, nem kezdesz bele felesleges csevegésbe. Zenehallgatás közben is jó, hogy a telefon elővétele nélkül tudsz például hangerőt szabályozni.

Ezen kívül az óra olyan szenzorokkal rendelkezik, amikkel a telefon nem (pulzusmérés, EKG stb.), plusz életmód-tanácsadóként is működhet (cseszeget, hogy ne ülj annyit egy helyben, sétált, mozogj stb.)

Igazából egyik funkciója sem nékülözhetetlen, és ha valakinek nincs rá pénze, nem érdemes évekre hitelt felvenni, hogy ott virítson a karodon, annyit nem ér. De ha van rá keret, egy jópofa kiegészítő, ami észrevételnül is az életed részévé válik.

2020. dec. 15. 15:46
 25/29 anonim ***** válasza:
A 24-es nagyon szépen kifejtette, ráadásul ott a lényeg: nem létszükséglet, sokkal inkább luxus (szükséglet). Nincs rá mindenkinek szüksége, ahogy sima karórára sem.
2020. dec. 15. 18:14
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Telefonra se, áramra se, autó minek, nehogy már egyél chipset, stb. :)
2020. dec. 15. 20:03
 27/29 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ez egy plusz kényelmi meg funkciós fokozat az okosteló mellé-fölé. Ha nem használod ki, ne vedd meg, de azért, ha nem egy gagyi darab, a használat kipróbálása közben sokan rájönnek, hogy bizony mennyire jó a tőle kapható plusz.

Pár okosóránál láttam jópofa tesztleírásokat, ahol a tesztíró alapból nem volt okosóra-párti, de a teszt "kényszere" miatt hordta pár hétig és rájött, hogy bizony ez neki is nagyon jól kihasználható.

2020. dec. 16. 09:22
 28/29 anonim ***** válasza:
Ezzel együtt hosszútávon a legtöbben megunják az extra funkciókat és gyakorlatilag az idő és dátum nézegetésén kívül másra nem használják. Az tény, hogy nagyon sok adatot tud gyűjteni, de ezeket a legtöbben nem tudják értelmezni. Nekem például fogalmam sincs, mennyinek kellene lennie a pulzusomnak futás vagy biciklizés közben, így nem sokra megyek ezek közlésével. Ez az egész akkor lesz nagyon érdekes, amikor a gyűjtött adatokat az Egészség app részletesen kielemzi és következtetéseket von le. Az irány egyértelműen ez, de még mindig nem konzisztens.
2020. dec. 16. 09:34
 29/29 Wadmalac ***** válasza:

Igen, ezek a funkciók még nálam is csak féltiszták.

A napi lépésszám mint ökölszabály azért mond valamit, a rám szólás, hogy órák óta penészedek a seggemen és mozduljak már, az elég jó dolog.

A többi majd ha a tavaszi pudingtalanító edzéseket elkezdem bringán. Ott majd jó jön a pulzusfigyelés, hogy ne is lustuljak de infarktust se kapjak.

2020. dec. 16. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!