Okosórának lényegében mi értelme van, aki használ, leírná, hogy neki miben könnyíti meg az életét?
Egyszerűen nem látom semmi értelmét. Telefonnak mindig ott kell lennie, hogy kapcsolódjon hozzá (hacsak nem lte-s), arra, hogy megnézzem ki üzent ugyan úgy előtudom venni a telefonom, és visszaírni úgyis ott fogok.
Sportolásra azt mondom ok, van haszna (futás, biciklizés stb).
Most nem aktuális, de tömött tömegközlekedési eszközön (pl. 4-6 villamos) nem szívesen bányászom elő a telefont, ha nem muszáj.
Ilyenkor csak a karomat emelem fel, látom, hogy fontos-e az üzenet/hívás vagy sem
+ha esetleg el is lopják a telefont, az órával azonnal meg tudom keresni.
(Bár erre még nem volt példa)
Valamelyest kényelmi szempontból jó ha van
Korábban én sem láttam értelmét, de sokszor jól jön
Nekem is hasznos.
Látom rajta az összes értesítést, akár üzenet vagy e-mail vagy valami másik alkalmazás értesítése, nem kell minden alkalommal elővenni a telefont, az órán látom, hogy érdekel e vagy sem. Ha a telefon néma módban van az óra akkor is rezeg, és látom ki hív, és el is tudom utasítani. Néhány szituációban eléggé pofátlanság elővenni a telefont hogy "Ja bocs, hívnak!", szóval ezt kifejezetten szeretem.
Ha gyalogosan navigációt használok akkor is jó, mert minden kereszteződésnél rezzen egyet, és mutatja, merre kell menni.
Szóval összességében én használom, és szeretem. Lehet nélküle élni, de ha jobban belegondolunk, okostelefon nélkül is. Szóval nem bántam meg.
Az egyetlen probléma vele, hogy annyiba kerül, mint egy márkás óra, de persze nem tart addig, 3-4 év és kuka.
Órám: Apple watch series 3.
Ami miatt én szeretem:
- Vezetés közben prüttyögő telónál elég az órára néznem, tudom, foglalkozzak-e vele sürgősen, ha fontos hívás, ki tudom az órán hangosítani, úgy, mint egy headset, vagy autós kihangosító.
- Hasonlóan kinn sétálva nem kapkodok a telóért minden zizegésre, egy pillantás és tudom, számít-e.
- Akkor is van lépésszámlálásom, ha a teló le van téve valahova.
- Az ébresztés a csuklómon zizeg, jobban felkelek, a családot meg kevésbé zavarja, mint a teló ébresztője.
- Ha az óra IPX8-nál magasabb vízállóságú, úszás közben is használhatom, a telós elérés és sportfunkciók is mennek.
- Ha az óra E-SIM-et tudja (egyelőre sajnos csak a Samsungnál érhető el), sportnál, uszodában, strandon otthon is hagyhatom a telót, nem töröm össze, nem lopják el, mégis elérhető vagyok.
- Praktikus funkció az alvásminőség-figyelés, a pulzusmérés.
- A legtöbb karórának a kijelzője sötétben alig vagy nem látható, hiába hordod, csak a telót ásod elő, hogy megnézd, mennyi az idő. Na az okosóra ezt is kivédi.
Most egy kínai 7 eFT-os órám van, a fentiekből csak az E-SIM hiányzik, de nekem az nagyon. Meg is fogom venni a Samsung jószágát.
"14 az apple-nél is van e-sim.."
Már van?
Lehet.
IOS-t nem nagyon figyelem, nekem az nem kompatibilis az igényeimmel.
Könnyebb puskázni vele.
Egyébként én azért gondolkodom okosóra vásárláson, mert:
-sportoláshoz nem kéne vinnem a telefont
-ha mondjuk a buszon ülve értesítést kapok, akkor nem kéne elővennem a telefont, hogy megnézzem, ki és mit írt (vagy például télen kesztyűben)
-fizetéshez sem kéne elővennem a telefont
-ha valami történik velem (elesek), az óra hív segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!