Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen telefont érdemes...

Milyen telefont érdemes választanom? Hány megapixeles kamera számít jónak?

Figyelt kérdés

Ma néztem telefonokat az üzletben, olyat szeretnék, aminek jó a kamerája. Az a jó ha kevés vagy ha sok megapixeles ? (Bocsánat ha ez nagyon egyértelmű, de én nem értek ezekhez). Volt ami pl 13 megapixeles, volt ami 64. Pl az Iphone 6s-re 12-t írtak, úgy tudom, annak jó a kamerája, de akkor ehez viszonyítva a 64 pl elég sok.

Illetve a Sony Xperia, és LG telefonok milyenek? Most itt az újabbakra gondolok, amik az elmúlt 1-2 évben jöttek ki. (Iphonet, Samsungot nem szeretnék)

2020. aug. 19. 23:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
11%

Nem a megapixelek száma számít, hanem az érzékelő szenzor mérete. Egy valós 12 megapixeles iPhone valószínűleg jobb fotót csinál mint egy 64 megapixeles xiaomi.

[link]

2020. aug. 19. 23:47
 2/14 anonim ***** válasza:
17%
Megapixelből a több a jobb. Én azt mondanám hogy 40 felett van jó kamerája, de kinek mi a jó ugye 🙂
2020. aug. 19. 23:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána, és vegyél egy Pixel 4a-t.
2020. aug. 20. 07:16
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Sok tényező befolyásolja a fénykép minőségét, de megapixel pont nem annyira lényeges, inkább csak parasztvakításra alkalmas. Inkább teszteket nézz a kiszemelt telefonokról és az alapján dönts.
2020. aug. 20. 09:58
 5/14 anonim ***** válasza:
67%
A "megapixel" nem határozza meg a kép minőségét (feltételezve mai készülékekeket) kb. pont semmire semm utal a pixelek számán kívül. A képminőségre esetleg távolról is utaló objektív paramétereket egy telefon esetében nem fogod megtalálni, így erősen javasolt a tesztekben a képek nézegetése és a vásárlás nem elkapkodása :)
2020. aug. 20. 13:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Esetleg tudnátok jó telefonokat javasolni? 100 000 alatt lenne jó, nem kell hogy a leghiper szuperebb, de azért megbízható, jó kamerájú..milyet érdemes venni?
2020. aug. 22. 23:55
 7/14 A kérdező kommentje:
#3 köszi a tippet, utánanézek!
2020. aug. 22. 23:56
 8/14 anonim ***** válasza:
40%
Tesómnak volt régebben egy Nokia lumia 1020 -as telefonja, de az hihetetlenül jó fotókat csinált. 4K -s tévén is tűélesek voltak a képek. Sajnos már nem lehet kapni csak használtan, és elavultnak is számít a mai telefonokhoz képest. Megnéztem egy oldalon, hogy a második legnagyobb képszenzora volt. Ma már ilyen minőséget csak a legdrágább huawei 40 pro és társai tudnak. De próbálok olyat keresni, ami jó lehet 100 ezer ft alatt.
2020. aug. 23. 01:29
 9/14 anonim ***** válasza:

Én ezt ajánlom. Ha alaposabban szétnézel az oldalon, megtalálhatod a tesztfotókat is.

[link]

2020. aug. 23. 03:53
 10/14 anonim ***** válasza:

A Pixel 4a még jobb is, de annak az ára 200 ezer ft körül van.

[link]

2020. aug. 23. 04:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!