Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ki kp. Milyen idősen kapott...

Ki kp. Milyen idősen kapott mobiltelefont?

Figyelt kérdés
(Mobil vagy okos telefont)

2020. aug. 12. 09:01
A kérdező szavazást indított:
0-4
4-8
8-12
12-16
16-20
20-24
31 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

8-12

Jó sok éve, egy színes kijelzős fényképező nélküli Sony Ericsont.

2020. aug. 12. 09:09
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

2008.08.25. 6 éves voltam. Azért kaptam, mert kicsit messzebb volt a sulim az otthonomtól, így kolis voltam, és hogy tudjam tartani anyukámmal a kapcsolatot. Egy régi nokia volt, még ami a kétezres évek legelején jelent meg. Csak telefonálásra volt alkalmas, meg SMS-ek fogadására, és küldésére. Ja, és persze a Snake!

2020. aug. 12. 09:21
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Nekem a legtöbb ismerősöm a 2000-es évek közepe felé kapott, életkortól függetlenül. Abban az időben lettek elég olcsók ezek a készülékek, hogy már egy gyereknek is megérte venni, jelentősen csökkentve a szülők szorongását :-)
2020. aug. 12. 09:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

9 évesen, akkor voltam 3. kisosztályos és buszoztam.

Egy egyszerű, kinyitható Motorola mobilt kaptam. Mai napig megvan és jól működik, csak nem okostelefon.

2020. aug. 12. 09:32
 5/15 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

Azért nem mindegy, hány éves a válaszoló :)

Ma már annyira része az életünknek és annyira olcsó, hogy alsós gyerekek is kapnak.

Én ha akartam volna se kaphattam volna 18 éves korom előtt, mert még nem léteztek/nem voltak elterjedve :) Okostelefonok se léteztek 25 éves korom előtt.

Szóval én olyan 20 körül voltam, azt hiszem.

2020. aug. 12. 09:38
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
25 évesen vettem magamnak, 20 évvel ezelőtt. A gyerekemnek 8 éves korában vettem
2020. aug. 12. 09:39
 7/15 anonim ***** válasza:
86%

15 voltam, de nem kaptam, hanem elmentem napszámba, és az ott keresett pénzből vettem meg az első telefonomat.

Sokkal jobb érzés volt megdolgozni és úgy megszerezni valamit, mint "csak úgy" kapni (14 évesen ballagásra mikroszkópot kértem/kaptam)

2020. aug. 12. 09:49
 8/15 anonim ***** válasza:
84%

10 éves koromban kaptam egyet. 2002 volt akkor egy Ericson készüléket kaptam, jó nagy volt, apám használtan vette. Akkor azért vette meg hogy tudjam mivel tartani velük a kapcsolatot mivel akkor kezdett el anyám több műszakban dolgozni, apám sokszor késő estig dolgozott, és hogy ha bármi van eltudjam őket érni meg ők is engem. Plusz az idősebb testvérem is akkor került kollégiumba így ő vele is tudjak beszélni. De azon a telefonon csak telefonálni lehetett meg talán smsezni és ennyi volt. De az a telefon sajnos elég hamar feladta a harcot az antennájával volt valami. Akkor apám vett egy Alcatelt szintén használtan, de az is egy jó készülék volt. Amikor 12 éves lettem akkor kaptam talán egy Nokia 3410-est de lehet keverem a 3510-el nem emlékszem már pontosan. Az 1 évig volt meg, akkor apámnak kellett egy második telefon mert neki 2 telefonszáma volt egy munkás meg egy magán telefonja, a munkás telefonja ami Siemens nem tudom milyen készülék volt megadta magát és kellett neki egy, de újat sajnálta arra befogni, a magán telefonját ami egy Nokia nem tudom milyen volt meg nem akarta beáldozni. A lényeg hogy azt elkérte tőlem a régi Nokiámat, cserébe vett nekem egy színes kijelzős Samsungot, de az külföldi telefon volt így bekellet vinni szervizbe függetleníteni de utána az enyém volt. Az a telefon sokáig megvolt a családban. Nekem 2007 ben lett egy Nokia 3110 Classic telefonom akkor mentem gimibe és vágytam egy komolyabbra. Azt általános iskolás ballagási pénzből lett véve. A Samsung is megvolt de abba került egy másik SIM kártya és amolyan családi közös telefon lett mert akkor kiköttettük a vezetékes telefont mert nem láttuk értelmét hogy legyen, és akkor az a telefon lett befogva amolyan otthoninak, de emlékszem hogy 2010 ig megvolt az a kis Samsung igaz akkor már nagyon a halálán volt, de még működött. A Nokia 3110C 2010 ig volt meg nekem, az nagyon jól bírt mindent, beleesett a vízbe, semmi baja, leejtettem egy emeletről, a hátlapja esett le meg az akku repült ki belőle, de nem lett baja. Tele ment homokkal túl élte. Szóval az a telefon mindent is kibírt. Megvan még, valahol a műhelyembe van sokáig rádiónak volt használva, egyszer ismerősöm adott nekem egy ugyanolyan telefont aminek a bekapcsoló gombja benyomódott, így nem lehetett használni semmire, viszont enyémbe a hangszóró része recsegett, azt átszereltük belőle meg a gombsort kicseréltük mivel enyémbe eléggé elvolt már kopva. Az a telefon már javítgatva volt amit én csináltam már de még mindig működőképes egyébként. Igaz hogy 2010 be egy Nokia C5-00 ra váltottam és az 2013 ig megvolt, és használtam is addig. Aztán akkor vettem meg az első okostelefonomat egy Samsung Galaxy Fame-t akkor arra volt pénzem, igaz hogy 2010 ben már előfizetéses lettem mert nekem jobban megérte a sok telefonálás miatt, meg olcsóbban vettem a Nokiát. Az okostelefont is emiatt picivel olcsóbban vettem részletre. Az amikor megvolt 2015 ig használtam, kegyetlen rossz volt, 1 évig nem volt semmi baja, aztán elkezdett belassulni, kínlódott, semmi sem akart normálisan működni, már hívni is alig tudtam egy fos volt az egész, egy ipari hulladék.

Akkor 2015 ben berágtam és vettem egy Huawei P8 Lite-ot, az pedig teljesen jól működik, a mai napig, jelenleg apám hazsnálja és még mindig jó. Nekem 2017 ben lett egy Huawei P9 Lite 2017 es változat az is baromi jó volt, az az unokahúgom első telefonja lett amit 7 évesen kapott, ez arra jó hogy megtanuljon bánni vele, meg vigyázni rá, plusz elég masszív tehát egy leejtéstől nem lesz baja. Jelenleg meg P30 Lite-om van telejsen megvagyok vele elégedve semmi probléma nincs.

Persze 2010 környékén kerültek hozzám különféle Nokia telefonok, Samsungok, azokat tesztelgettem egy másik SIM kártyával volt olyan aminek a burkolatát újrafestettem, volt olyan Sonyericsonom ami csak egy tartalék telefon volt de ezektől hamar meg is szabadultam, vagy elcseréltem, vagy más volt vele. Amiket felsoroltam azok a hosszútávon használt telefonjaim már amikre így emlékszem. Azt tudom hogy 10-11 éves koromban vagy 13 évesen már nem tudom volt egy másik telefonom is amit apám vett használtan valakitől de az nem hagyott bennem mély emlékeket, nem is használtam, csak volt és ennyi. Meg valamikor 2010 körül került hozzám egy Nokia xpressmusic nem tudom pontosan melyik változat, azt nem is igazán használtam, csak ki lett próbálva és a tesómhoz került. Ilyen átmeneti helyzetek voltak amikor kaptam telefont tesztelni, próbálgatni esetleg megjavítani mert akkor tanultam egy telefonos mellett aki szerelte is őket egy bizonyos szinten és ragadtak rám dolgok.

2020. aug. 12. 10:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

8 évesen gombost, 11 évesen érintőképernyőst.

(Utóbbi még mindig működik, pedig 8 éves már.)

2020. aug. 12. 12:36
 10/15 A kérdező kommentje:
Szerintem is az a leglyobb ha a gyerek elősszőr nem okostelefont kap.
2020. aug. 12. 12:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!