Lehetséges mobiltelefon és laptop hálózatba kötése? Hogyan lehet megoldani?
Van egy tp lnk routerem
A telefon látja is a laptopot de nem tudom "összeköttetést" létrehozni...kér egy jelszót és felhasználói nevet de én nem adtam meg semmi ilyet...
letöltöttem egy ftp szervert...progit...
kicsit lassú...de legalább nem töltődik a telefon közben...mert itt javasolják hogy kábellel csatlakoztassam őket de akkor elkezd töltődni meg ki be huzkodás is nem nagyon használ a csatlakozónak :(
viszont van egy x-plore file kezelő telefonra amiben van egy LAN szerver kereső funkció amivel még meg is találom a laptopot de nem tudok csatlakozni hozzá :(
ezt a progit ismeri valaki?
tudna segíteni hogy mi a bibi vele?
miután megtalálta a laptopot és csatlakozni próbálok a teloval kér felhasználó nevet és jelszót de azt nem tudom :( honnét lehet kideríteni?
Ha wifi -t használsz, azon az FTP sem lehet gyorsabb, mint maga a wifi kapcsolat. Ez az ára a vezetéknélküli megoldásnak. Ha a telefonod tudja használni az 5GHz -es wifi -t is, akkor sokkal jobb a helyzet egy 5GHz -es router mellett.
Ismerem az X-plore -t, (használtam még android előtt is) viszont azzal is csak olyan szerverhez tudsz csatlakozni, aminek ismered a felhasználónév / jelszó párosát. Hála az égnek vannak külön FTP programok számítógépre is, amiket úgy konfigurálsz, ahogy neked tetszik...
Vagy derítsd ki a jelenlegi felhasználónév / jelszó párost, ami számomra ismeretlen terep, mivel nem használtam sok éve Windows -t. Lehet, hogy a Te bejelentkezésedkor használt adatok, vagy a Rendszergazda (telepítéskor) megadott adatai, de lehet hogy a szolgáltatás, amit használsz konfigurálható és ott lehet módosítani...
Apró megjegyzés:
Ha az egyik eszközről látod a másikat és van írás/olvasás jogod, akkor a kétirányú fájlcserét is meg tudod oldani. Oda pakolod a fájlokat, ahol a másik eszköz látja, majd a másik eszközzel lemásolod...
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Megoldódott!
Telepítéskor megadott felhasználó és jelszóval engedett be, csak eredetileg nem volt jelszavam a gépen...most már van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!