Milyen főzőlapt ajánlottok kollégiumba?
Ezek a vasmagos ócskaságok nagyon sokáig nem bírják és hosszú idő rajtuk a főzés, ráadásul dög nehezek.
Az ócska edények meg szarrá mennek rajtuk. Barátnőmnek is kis konyhája van, az istennek nem akar venni indukciós lapot, mert drága hozzá az edény szerinte.
Villanyszámlája az egekben, 10 éve ismerem, ez alatt én a második indukciós lapomnál vagyok (14 év alatt pontosabban), az első is azért nyúvadt ki, mert volt valami rövidzárlat a rendszerben. A barátnőm 1,5-2! évente vesz egy vasmagos vackot, mert bedöglik neki. (Én főzök többet amúgy)
A fentebb linkelt tök olcsó ikea edénykészletem még mindig megvan, pedig több, mint 10 éves, ellenben a barátnőm összes olcsó edénye eldeformálódott már.
Anyagilag és egészségileg is jobb venni 1-2 acél edényt, mint 5-6 filléreset, nem mellesleg a boltban kapható normálisabb minőségű edények 60-70 %-a már úgy készül, hogy indukciósra is jó legyen (az alumínium edények is pl vasmagos talppal vannak készítve).
Go cook tescos edények és az ikea edényei is olcsóak, és megfelelő minőségűek.
Sajnos amit belinkeltek, azok mind kínai vacakok, nem csoda, ha 1-2 év után tönkremennek.
Akár indukciósat veszel, akár hagyományosat, az olcsó az olyan is, és kínait nem érdemes venni.
Pl. a régi hagyományos Szarvasi rezsók rendszeres használat mellett is 10+ évig bírták. Az más kérdés, hogy most már olyat nem is gyártanak, meg azt hiszem a cég is megszünt sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!