Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanybojler fel szerelés?

Villanybojler fel szerelés?

Figyelt kérdés

Üdv...Régi bojlerem tönkre ment..(szét szedtem,bele néztem és láttam hogy szét van repedve a belső tartály)

Nézegetem új bojlert(Hajdu) 50-60 ezer Magyar forint..néztem szerelőt 20 ezer Magyar forint..amit kicsit sokallok érte..persze nekik is meg kell élni.No de azért hogy le vegye a régit meg fel rakja az újat,kicsit sokallom.Szóval kérdésem annyi lenne ha meg veszem az új bojlert le veszem a régiről a hideg vizet,a meleg vízet..ki kötöm a 220-at belőle..majd fel rakom az újat rá tekerem a felxibilis csöveket meg a szelepet majd bele kötöm a 220 at és kész is..?Gondolom hogy maga az elektromos része(Nem tudom a pontos meg nevezését,amivel állitsuk milyen meleg legyen a meleg víz) az össze van kötve csak csatlakoztatni kell a hálózatra..

Válaszokat köszönöm..

2017. febr. 11. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a hollandert meg tudod oldani, meg 3 szál vezetéket szín szerint, akkor menni fog.
2017. febr. 11. 15:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, kb. ennyi a meló, én azt mondom, ilyen alap dolgokat illő megcsinálni a ház körül.

Esetleg eltérő távolságra lehet a régi meg az új bojler falon át menő tartócsavarjai, akkor új lukat kell fúrni neki. Ha meg a vízes részeken valamiért nem illene a menet, azokra lehet kapni szerelvényboltban adaptereket. Csőfogód jó ha van és mielőtt leveszed a régit, folyasd ki belőle a vizet :)

2017. febr. 11. 16:36
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat...igen én is így vagyok vele hogy amit lehet meg csinálok magamnak...nézegetem a mostani bojler be kötését és nem találtam túl nagy ördöngösségnek...de párom nem akarja be látni hogy ennyi munka lenne az új bojler be kötés...mert hogy a szerelő nem véletlenül kér el 20 ezer Forintot...pedig igen..ennyi munkáért ennyi pénzt van aki el kér...víz már le van engedve,már nagyon folyt belőle...de köszönöm a tanácsod... :)
2017. febr. 11. 20:05
 4/6 anonim ***** válasza:
körűlménytől is függ!Pl. milyen messze van a helyszín,mekkorra a boyler amit le kell cserélni! Nem mindegy,hogy 50-80 literes boylert vagy 120-200 literes boylert kell levenni! Cseréltem már 10 ezerért boylert kiszállással együtt és húszezerért is,amikor a nagy boyler miatt ketten tudtuk csak leemelni a készüléket! és 100 km re volt a helyszín! nem mindegy hogy a víz és az elektromos csatlakozás milyen állapotban van! Tömítések flexicsövek cseréje! Valamint pl.egy régi 120 literes boyler felfüggesztése a boyler alakja miatt(alacsonyabb de szélesebb) az új szintén Hajdú 120 literes boyler keskenyebb de ma
2017. febr. 12. 08:57
 5/6 anonim ***** válasza:
magasabb és ezért a tartót is át kell fúrni! és ekkor még nem beszéltem arról ha a régi boylernek fix fali becsatlakozása van,mert akkor az az új boylernél már a boyler mögé esik és nem alája! Szóval ennyit a költségekről!
2017. febr. 12. 09:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha hajdu ment tönkre és hajdut veszel vagy Aquasticot amit ugyanúgy a hajdu cég gyárt le akkor a tartóját nem kell átvariálni mert rá fog menni ugyanúgy. Viszont a régi bojlerek igen nehezek tehát a leszedéséhez célszerű segítséget kérned valakitől, meg az új felrakásához is.

Ha ez megvan akkor onnantól már nem nagy cucc az egész, a vizet rákötöd, utána az áramellátást, ez annyira egyszerű hogy szinte adja magát, ha van minimális műszaki érzéked ami gondolom van mert a régit és szétkaptad hogy megnézd mi a baja, akkor megfogod tudni oldani ezt a dolgot. Ha be akarod állítani akkor középre célszerű tekerni és kb 4-5 óra alatt szépen fel is fűt a rendszer.

Persze adnak kezelési útmutatót amibe minden le van írva. Egyébként a legtöbb üzletbe le vannak szerződve szerelőkkel akik segítenek olcsóbban is megcsinálni. Nekem 12 ezerért szerelték volna fel de aznapra nem tudták vállalni, így magam oldottam meg. Annyiban kértem segítséget egy havertól hogy segítsen lekapni az előzőt és felrakni az újat. Utána a bekötés az ment pikk pakk. Bő 4 óra alatt felfűtötte szépen a vizet, de 2 óra alatt is már olyan meleg volt a víz hogy letudtam tusolni, igaz csak a meleget nyitottam ki ami olyan jó kellemesen langyos volt.

2017. febr. 17. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!