Villanybojler fel szerelés?
Üdv...Régi bojlerem tönkre ment..(szét szedtem,bele néztem és láttam hogy szét van repedve a belső tartály)
Nézegetem új bojlert(Hajdu) 50-60 ezer Magyar forint..néztem szerelőt 20 ezer Magyar forint..amit kicsit sokallok érte..persze nekik is meg kell élni.No de azért hogy le vegye a régit meg fel rakja az újat,kicsit sokallom.Szóval kérdésem annyi lenne ha meg veszem az új bojlert le veszem a régiről a hideg vizet,a meleg vízet..ki kötöm a 220-at belőle..majd fel rakom az újat rá tekerem a felxibilis csöveket meg a szelepet majd bele kötöm a 220 at és kész is..?Gondolom hogy maga az elektromos része(Nem tudom a pontos meg nevezését,amivel állitsuk milyen meleg legyen a meleg víz) az össze van kötve csak csatlakoztatni kell a hálózatra..
Válaszokat köszönöm..
Igen, kb. ennyi a meló, én azt mondom, ilyen alap dolgokat illő megcsinálni a ház körül.
Esetleg eltérő távolságra lehet a régi meg az új bojler falon át menő tartócsavarjai, akkor új lukat kell fúrni neki. Ha meg a vízes részeken valamiért nem illene a menet, azokra lehet kapni szerelvényboltban adaptereket. Csőfogód jó ha van és mielőtt leveszed a régit, folyasd ki belőle a vizet :)
Ha hajdu ment tönkre és hajdut veszel vagy Aquasticot amit ugyanúgy a hajdu cég gyárt le akkor a tartóját nem kell átvariálni mert rá fog menni ugyanúgy. Viszont a régi bojlerek igen nehezek tehát a leszedéséhez célszerű segítséget kérned valakitől, meg az új felrakásához is.
Ha ez megvan akkor onnantól már nem nagy cucc az egész, a vizet rákötöd, utána az áramellátást, ez annyira egyszerű hogy szinte adja magát, ha van minimális műszaki érzéked ami gondolom van mert a régit és szétkaptad hogy megnézd mi a baja, akkor megfogod tudni oldani ezt a dolgot. Ha be akarod állítani akkor középre célszerű tekerni és kb 4-5 óra alatt szépen fel is fűt a rendszer.
Persze adnak kezelési útmutatót amibe minden le van írva. Egyébként a legtöbb üzletbe le vannak szerződve szerelőkkel akik segítenek olcsóbban is megcsinálni. Nekem 12 ezerért szerelték volna fel de aznapra nem tudták vállalni, így magam oldottam meg. Annyiban kértem segítséget egy havertól hogy segítsen lekapni az előzőt és felrakni az újat. Utána a bekötés az ment pikk pakk. Bő 4 óra alatt felfűtötte szépen a vizet, de 2 óra alatt is már olyan meleg volt a víz hogy letudtam tusolni, igaz csak a meleget nyitottam ki ami olyan jó kellemesen langyos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!