Tényleg ilyen drága a villanyszerelés?
Ez sok mindentől függ.Mekkora lakás, milyenek a vezetékek, stb...
A legrosszabb eset az, amikor semmilyen jelenlegi szabványnak nem felel meg az épület villamossága.
Pl.: érintésvédelmi relé, földelés.
A jelenlegi szabványok, szabályok szerint.Minden helységben földelt aljzatnak kell lennie.Nem használható alu vezeték, fi relé beépítése kötelező. Ha lelkiismeretes a villanyszerelő, akkor mindent betart, mert ha ne adj isten valami történik, akkor őt veszik elő a szabálytalan szerelés miatt.
Szerintem nyugodtan kérj egy árajánlatot egy szerelőtől, ez nem kötelez semmire.
Mindenképpen látni kellene , hogy milyen állapotban van a rendszer, mert egy villany boiler miatt nem feltétlenül szükséges áthúzni az egész házat.
Azt írod szobánként egy konnektor és kapcsoló.. Ez nagyon alap kivitel amúgy is és ha pl nem kell újra vésni mindent, akkor még az anyag költség sem olyan nagy.
A másik véglet, hogy nagyon régi és veszélyes a vill. rendszer, ebben az esetben javasolt a komplett csere és a kismegszakítók cseréje , FI relék beépítése. Ez sok munka és az anyag ára is magasabb.
Miskolc?
Kollégám foglalkozik villanyszereléssel.
Írj privát üzenetet, és megadhatom a számát ha gondolod.
Elvileg akkor védőcsőbe mennek a vezetékek és nagy valószínűséggel nem kell majd újravésni.
250-ből szerintem ebben az esetben biztosan kijön. Ha mégsem , akkor elmegyek és megcsinálom neked annyiért :-)
(szakmabeli vagyok csak Győrben élek)
Rendben ezt megjegyzem :)
Egyébként köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!