Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gyártanak még forgóantennás...

Gyártanak még forgóantennás mikrohullámú sütőt?

Figyelt kérdés
2016. júl. 9. 13:39
1 2
 11/14 Béluska2016 ***** válasza:
OK, köszi. Bevallom logikusnak hangzik. De amint te is rávilágítottál a lényegre, hát nem terjed el, és én nem is hallottam soha róla, nem is láttam ilyet. Pedig apunak háztartásigép szervize volt és azt hittem, 20 év tapasztalatával mindent ismerek. De mégsem. :( Remélem az előttünk szóló ír holnap típust és tanulhatok pici "újat" megint. Kíváncsi vagyok milyen infókat ír a gyártó, lehet találunk jelenleg futó típust is ez alapján. (Gondolom nem forgóantenna a neve, bizti van valami speckó angol szó rá.) De nagyon köszönöm a felvilágosítást! Az előzőtől meg várom a típust! Köszi mindkettőtöknek, megy a zöld pacsi! A kérdezőtől meg elnézést kérek, hogy próbáltuk "tudatlannak" nézni, bár írhatott volna valami érthető magyarázatot, mint te!
2016. júl. 11. 00:18
 12/14 Béluska2016 ***** válasza:

Forgótányéros vagy forgóantennás?

A forgóantenna régebbi, ma már ritkán használt technológia, mert a kúpszerűen érkező mikrohullámú sugárzás az ételnek csak egy részét éri el teljes intenzitással. A forgótányér (ami egyes modelleknél megállítható) sokkal jobb hőeloszlást idéz elő az ételben, ezért a legtöbb készülék ezt használja. Ha a sugárnyaláb egy csőtápvonal segítségével jut a beltérbe, akár két helyen is, majd visszaverődve a teljes teret betöltő állóhullámot alkot, akkor beszélünk 3D besugárzási rendszerről (Whirlpool szabadalom), amely a leghatékonyabban éri el az étel minden pontját.

[link]

2016. júl. 11. 00:25
 13/14 anonim ***** válasza:

A szó pedig szimpla tükörfordítás lehet, mert angolul sem ismeretlen a fogalom:

[link]

2016. júl. 12. 10:23
 14/14 Béluska2016 ***** válasza:
Köszönöm, a linket! Most már "képben vagyok"! Napok óta próbálok vissza emlékezni a szervizes évekre, meg a sok bontásra marad cuccra. Talán valaha egyetlen egy került volna a kezembe, emlékszem, csodálkozva a fém forgó valamin. Így képekről beugrott, az emlék. Nagyon ritkaság volt. Mostanában meg már tényleg az, de most felcsigáztál. Keresni fogom.
2016. júl. 12. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!