Gyártanak még forgóantennás mikrohullámú sütőt?
2016-07-09 14:47
Ne vicceljen már! Nem műholdvevőt kérdeztem.
Nekem például olyan van, erre vártnál gombot..... :)
De ez már......hát bizony több mint 20 éves.(tombolán nyertem, de ez nem tartozik ide szorosan), de azt sajnos nem tudom gyártanak-e még.
Ez nem egy nagy márka, annyira nem, hogy csak holnap tudom megírni a nevét, mert dolgozom, nem vagyok otthon.
Nem forog a tányérja, az "antenna" felül van, funkciója az, hogy a melegítést végző hullámokat amennyire lehet szétszórja az egyenletesebb hatás érdekében. Olyan propeller szerű lehet, nem látható pontosan, mert műanyag burkolat alatt van, csak annyi látszik, hogy valami forog. (Őszintén szólva az elnevezést itt olvastam először.)
Node van aki jobban ért ehhez és még is osztja ezt.
A forgótányérosnál az üvegtányér forog, amire teszed az edényt. A forgóantennásnál az edény áll, míg a sütőben fent az "antenna" forog. Ilyenkor a sütő belsejében többnyire egy kör alakú kidomborodás van, amögött forog az antenna. Az oka mindezeknek, hogy a magnetronból kiinduló mikrohullámú sugárzás a sütő falairól visszaverődik, de egyenetlenül oszlik el a sütő belsejében. A forgó tányérral azt próbálják meg több-kevesebb sikerrel elérni, hogy az ételt egyenletesebben érjék a mikrohullámok. A forgó antennánál pedig a forgás miatt mindig máshogyan verődnek vissza a hullámok, és így lesz egyenletesebb azok eloszlása. Forgótányérosnál csak többé-kevésbé kerek edényeket érdemes használni, míg a másikban az ovális és a tégla alakú is jó. Nem is tudom, miért nem terjedt el jobban a forgóantennás, mert sokkal praktikusabb."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!