Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gyártanak még forgóantennás...

Gyártanak még forgóantennás mikrohullámú sütőt?

Figyelt kérdés
2016. júl. 9. 13:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Tányérantenna?
2016. júl. 9. 14:47
 2/14 A kérdező kommentje:

2016-07-09 14:47

Ne vicceljen már! Nem műholdvevőt kérdeztem.

2016. júl. 9. 20:12
 3/14 anonim ***** válasza:
Ja. Úgy hívják, hogy radar.
2016. júl. 10. 17:48
 4/14 Béluska2016 ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi nem viccelünk! De szeretnénk látni, linket kapni, a valaha gyártott "forgóantennás" mikrohullámú sütőről! Köszönjük!
2016. júl. 10. 22:04
 5/14 anonim ***** válasza:

Nekem például olyan van, erre vártnál gombot..... :)

De ez már......hát bizony több mint 20 éves.(tombolán nyertem, de ez nem tartozik ide szorosan), de azt sajnos nem tudom gyártanak-e még.

2016. júl. 10. 22:56
 6/14 anonim ***** válasza:
Valami automata javító beavatkozott, na mindegy. Nem tudom beírni azt hogy varrjál, na talán most kicseleztem.
2016. júl. 10. 23:02
 7/14 Béluska2016 ***** válasza:
Pontosan hol forog az az "antenna"? Képet légyszi, vagy magyaráz el. Mert forgó tányéros az van. A mikrohullámú sütőbe beteszed az "ételt" és forog egy tányéron/tányérral. Ez világos, ilyet a mai napig gyártanak. Itt csupán az "antenna" varázsszót nem értem, értjük. Persze lehet puszta elírás is. Tehát, mi a különbség a "forgótányéros" és a "forgóantennás" mikrohullámú sütő között. Az utóbbi hogyan néz ki, hogyan működik? De leegyszerűsítem: ha neked valóban az utóbbi van, akkor írd le légyszíves, a nevét, márkáját, pontos típus számát, és a google segítségével beazonosítjuk, megnézzük, elolvassuk. Csak azért mert én (mi) még nem hallottunk ilyenről, lehetünk mi a tudatlanok és szeretnénk tanulni, informálódni tőletek. Minden kíváncsi társam nevében köszönöm!
2016. júl. 10. 23:35
 8/14 anonim ***** válasza:

Ez nem egy nagy márka, annyira nem, hogy csak holnap tudom megírni a nevét, mert dolgozom, nem vagyok otthon.

Nem forog a tányérja, az "antenna" felül van, funkciója az, hogy a melegítést végző hullámokat amennyire lehet szétszórja az egyenletesebb hatás érdekében. Olyan propeller szerű lehet, nem látható pontosan, mert műanyag burkolat alatt van, csak annyi látszik, hogy valami forog. (Őszintén szólva az elnevezést itt olvastam először.)

2016. júl. 10. 23:52
 9/14 anonim ***** válasza:

Node van aki jobban ért ehhez és még is osztja ezt.

A forgótányérosnál az üvegtányér forog, amire teszed az edényt. A forgóantennásnál az edény áll, míg a sütőben fent az "antenna" forog. Ilyenkor a sütő belsejében többnyire egy kör alakú kidomborodás van, amögött forog az antenna. Az oka mindezeknek, hogy a magnetronból kiinduló mikrohullámú sugárzás a sütő falairól visszaverődik, de egyenetlenül oszlik el a sütő belsejében. A forgó tányérral azt próbálják meg több-kevesebb sikerrel elérni, hogy az ételt egyenletesebben érjék a mikrohullámok. A forgó antennánál pedig a forgás miatt mindig máshogyan verődnek vissza a hullámok, és így lesz egyenletesebb azok eloszlása. Forgótányérosnál csak többé-kevésbé kerek edényeket érdemes használni, míg a másikban az ovális és a tégla alakú is jó. Nem is tudom, miért nem terjedt el jobban a forgóantennás, mert sokkal praktikusabb."

2016. júl. 10. 23:59
 10/14 anonim ***** válasza:

[link]

Innen másoltam ki.

2016. júl. 11. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!