Mikróhullámú sütő probléma. Mi a gond?
A minap reggel melegítettem a kávém a mikróban, aztán egy pár másodperc után arra lettem figyelmes, hogy a mikró brutálisan "zizeg", hatalmas fény, ezután gyorsan lekapcsoltam. Belenéztem, hogy nem e kanállal együtt raktam be a kávét, de nem. Újra bekapcsoltam, és ugyan az történt. Délután jobban megvizsgáltam és azt vettem észre, hogy a mikró belsejébe van egy ilyen kis papírszerű lapocska, amiből kiégett egy darab, így megtaláltam a probléma okát. Azt a kis lapocskát kivettem és úgy minden oké.
A kérdésem az lenne, hogy mi a funkciója annak a kis "kartonnak" és mi az egyáltalán? Fontos-e bele? ...mert egyébként anélkül is melegít.
Hogy miről is van szó, lőttem 2 képet:
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ne higgyél az egyesnek, semmilyen bizonyított káros élettani hatása nincs a mikrohullámú sütőnek. Legfeljebb akkor lehet bajod tőle, ha belerakod a fejed működés közben.
Tudom mi az a karton, amire gondolsz, de ötletem sincs, hogy mire való.
Köszönöm a válaszokat! Így, hogy kiderült, hogy csillámlemezről van szó, megoldódott a probléma!
Találtam is egy webshopot, ahonnan tudok rendelni.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!