Anyukák, milyen gáztűzhelyetek van elektromos vagy gázzal működő?
szeretnék venni,idáig gázos volt,most gondoltam,hogy kombinált gáztűzhelyt vennék,szerintetek?
előre is köszi.
köszönöm szépen!
piskótát is lehet szépet sütni vele?
Gáztűzhelyről váltottam elektromos főzőlapra és elektromos sütőre.
Nálunk minden a fűtés is elektromos, napelemeink vannak, úgyhogy nem tudom drágább e, de nagyon szeretem használni. Simán átálltam a gázosról.
Lánykoromban villanyos volt, aztán a férjemhez költöztem, ott gázos volt. Hát mit ne mondjak, akkoriban inkább nem sütöttem semmit...
Most a főzőlap gázos, a sütő elektromos+ légkevréses. Mostmár újra van értelme sütni:-)
Amit érdemes ellenőrizni, hogy az elektromos rendszer a házadban elbírna-e egy újabb ilyen nagyobb fogyasztót. Ha régi a rendszer akkor valószínű nem fogja (30 éve még nem volt annyi fogyasztó egy háztartásban mint manapság), akkor vagy a rendszert kell cserélni vagy ne válassz elektromos sütőt.
Sokáig elektromos tűzhelyem volt, a sütő része nagyon bejött, szerintem jobban süt, mint a gázsütő, viszont a főzőlapot utáltam.
Nemrég költöztem, csakis kombinált jöhetett szóba, szerintem az a legjobb.
Gazdaságosság szempontjából az indukciós főzőlap-elektromos sütő kombináció a legjobb.
Az indukciós főzőlap hatásfoka a legmagasabb mind közül, mert nem hőátadás történik, hanem az anyag melegszik fel az indukciótól, több, mint 80% a hatásfok ellenben a gáz 30%-val, ott rengeteg energia megy el arra, hogy melegíted az edényt és az leadja a hőt.
Nem drága hozzá az edény és csak egyszer kell megvenni. Biztonságos is, mert nem tud tüzet okozni, nem tudod úgy felejteni, be sem tudod kapcsolni, ha nincs rajta edény és időzíthető is a kikapcsolása, nagyon könnyen tisztítható.
Az elektromos sütő szintén gazdaságos, mert nem működik folyamatosan. Van egy előmelegítési szakasz, az kb 10-15 perc, utána kb 10 percenként kapcsol be fél percre, hogy tartani tudja a kívánt hőfokot.
Abból is olyat vegyél, amin az óra nemcsak dísz, hanem időzíthető is a kikapcsolás, így soha nem fogsz odaégetni semmit.
Nekünk is a második kombink van,mindkettő hazai gyármány. A régi Pelgrim(pk424),a mostami Elektrolux. Mindkettő elektronikus programórás,én "arra esküszöm"
Tényleg igen jó a Siemens,felsőkategóriás,ha megengedheted magadnak...azért nézd meg,hasonlítsd ennek a funkcióit,méreteit,gázrózsák elhelyezését,stb.-ez is sokat tud!(a mienk is ilyen).
Van fehér,zománcos,-és inox-ban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!