Próbáltátok a Lansinoh 2 fázisú elektromos mellszívót?
Nekem van Philips Avent elektromos és Lansinoh mellszívóm is. Mindegyik 2 fázisú, ez nem különbség köztük és mindegyiken állítható a szivóerősség ( kb. Ugyanolyan a szívóerősségük. Hangerőre is kb. ugyanolyan hangosak.
Az Avent sokkal kíméletesebb a mellhez, mivel van a tölcséren a gumibetét. Illetve az Aventnek olyan a kialakítása, hogy lehet fekve is vagy különböző ülő pozíciókban használni, a tej belefolyik a tárolóba. A Lansinoh-t én csak ülve és enyhén előredőlve tudom hadználni, különben nem folyik a tartályba a tej.
Nekem "D " kosaras a mellem, a Lansinohból a nagyobb tölcsér épphogy csak nem szűk. Az Aventes tölcsér teljesen passzolt méretben. ( a testvéremnek is, akinek kisebb, "B" kosaras a melle.)
Az Aventhez több kiegészítőt tudsz venni és van Philips szerviz, ha valami baja esne.
A Lansinohnak 2 előnye tűnt eddig fel: van a digitális kijelzőjén időszámláló, ami szerintem hasznos. Illetve a tejtároló flakonon sötét színnel van feltüntetve a mérték, így könnyen és jól leolvasható. Az Aventesen átlátszó poharan átlátszó mértékűek vannak- nagyon idegesítő, nem lehet normálisan leolvasni.
Igyekeztem minden előnyt - hátrányt összeszedni , amiket én tapasztaltam, remélem segít. Én az Aventet ajánlanám inkább összeségében, abból is a dupla szivofejeset, rengeteg időt meg lehet vele spórolni ! De egyébként én a Lansinoh gépemmel is teljesen meg vagyok elégedve!
Kedves kérdező, neked már valószínűleg nem aktuális, de hátha másnak még hasznos lesz:
A babám 5 hónapos és három hetes korától használom a Lansinoh elektromos mellszívót. Napi 1,3 l tejet fejek, ez napi öt alkalom, és mellenként 10-15 perc.Használtam kézi Aventet, Medela mini electric típust és egy babyOno húzogatós kézit, aminél két cső csúszik egymásba.
A kézi Avent nekem szuttyog, a szilikon alkatrészek pontatlanul csatlakoznak a kemény műanyag alkatrészekhez, nem teljes a vákuum egy kis tej visszajön a tölcsérbe. Előnye: jól ki tudom üríteni vele a mellet, hátránya, hogy irgalmatlan sokáig tart, alkalmanként 60-80 perc.
mini electric nem volt rossz, de használtan vettem és két hét alatt bedöglött a motor, s ezeknél ez egy általános probléma.Szívó teljesítménye jóval gyengébb, mint a Lansinohé.
Kézi húzogatós: Két kb 20 cm hosszú cső mozog egymásban, így pumpálok vele, de sokadik próbálkozásra is csak 20-30 milit sikerült produkálnom vele, s szuttyog is.
Lansinoh: nem rossz, de tényleg fontos az egyenes vagy enyhén döntött hát.Nekem a nagyobb tölcsér jó, pedig B-s a mellem és kicsi a mellbimbóm is, de utóbbi ugye a szívástól megnő. jobb vákuumot képez, mint az avent párnás tölcsére. Avent szilikon párnácska nekem használat közben a testhőtöl kicsit tágul és már nem zár kellően.Hiába egy kezes a mellszívó, másik kézzel a cicire kell szorítanom az avent tölcsért, hogy zárjon. Ilyen gond a Lansinohhal nincs.
Avent tejgyűjtő kagylóval épp ez volt a baj: míg a bal mellből fejtem, a jobb mellen pont annyit melegedett a tejgyűjtő szilikon párnája, hogy 1-2 mm rés keletkezett, eláztatva a melltartómat.B áruházban visszavették, miután bemutattam, hogy a szobahőn jól passzoló szilikon gyűrű 37 fokosra melegítve már nagy a csésze részre.
lansinoh hátránya: fejés után még kb 50-50 ml marad a cicikben.
Puszta kézzel is fejek néha, de nekem ez lassú és macerás, mert minden elképzelhető irányba jön belőle a tej, s ez is eltart egy óráig.
Azzal nem értek egyet, hogy mellszívó használata mellett nem biztosítható a folyamatos tejmennyiség. Nekem igen is beindítja a tejleadó reflexet. A babám alig szopizott, mert túl erősen jött a tej, s nem tudta olyan ütemben nyelni, hónapokig napi szinten próbáltam szoptatni is, de a cumit jobban szereti, azt ő szabályozza. A cici pedig ha egyszer elindul, a azzal nem tud mit csinálni, inkább leszokott róla, érthető, hogy nem igényli a tejben fuldoklást. Nem cumi zavaros, egyszerűen csak szabályozhatóbb a cumi, mint a cici. Ilyen is van.
A tejem pedig egyre több,havi 15 litert adok le belőle.
Kedves Avaon! Milyen a Lansinoh, gondolom már próbáltad! Nekem ez a legszimpatikusabb de még a Tomee Tippeet ajánlják. D kosaras mellem van, kicsi a Lansinoh tölcsére?
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!