Számitógépház melé szabad tenni hangfalat, nem lesz baja a gépháznak?
Ilyenkor több szempont is felmerülhet:
- van-e árnyékolás a hangszórók mágnesén - az igaz, hogy a sz.g. ház fémből van, de mágnesezhető, tehát ha tartósan ki van téve mágneses hatásnak, akkor a ház is felmágneseződhet ... ehhez persze elég combos hangszórómágnes kell. Manapság elvileg ez már nem akkora probléma, lévén nem használunk floppy lemezt, aminél adatvesztést okozhat a mágneses mező, a merevelemez pedig elég jól árnyékolva van.
- mennyire rezonál a hangfal illetve okoz-e rezonanciát a számítógépházban, ha hangosabban hallgatod. Ez már lehet gond, lévén a merevlemezek nem szeretik a rezgést, mert ha odaverődik az olvasófej a lemezhez, az rövid távon kisebb adatvesztést, hosszab távon a vinyó tönkremenetelét eredményezheti. Többek közt ezért nem szeretem, ha lábközelben van a ház, mert ha párszor véletlenül belerúgunk (bekapcsolt állapotban), az is okozhat hasonló problémát.
függ a hangfal méretátől is.
Ezek a pc hangszórók nem nagyon tesznek semmit kárt a kis mágnesük miatt.
gondolod hogy 5-10 ezer Ft-ért árnyékolva vannak?
Vicc.
Az a kategória nem itt kezdődik
Amikkel eddig találkoztam, az mind árnyékolva volt, még a legszimplább kis PC handszóró is.
Még a nagyon régi időkben (XT, AT), amikor nem piezo csipogó volt az alaplapokon, akkor láttam olyat, hogy a PC házba egy pucér mágneses zsebrádió hangszórót tettek gyárilag. Alig volt vicces a dolog, főleg, hogy akkoriban a floppy lemez még alapvetőnek számított. Azóta sokat javult a helyzet ezen a téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!