Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Számitógépház melé szabad...

Számitógépház melé szabad tenni hangfalat, nem lesz baja a gépháznak?

Figyelt kérdés
2015. nov. 23. 19:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
az egy, jobb esetben acél doboz, miért lenne baja? mondjuk, ha valami jó nagy, koncerteken használatosra gondolsz, akkor ha rádől, behorpadhat, illetve hosszabb távon a rozsdával is számolhatsz, de ez hangfal nélkül is megjelenik :D
2015. nov. 23. 19:24
 2/15 anonim ***** válasza:
Nyugodtan teheted mellé, nem lesz baja.
2015. nov. 23. 19:27
 3/15 anonim ***** válasza:
Az én hangfalom a gépházon szokott lenni. Semmi baja nem lesz.
2015. nov. 23. 19:37
 4/15 Battman válasza:

Ilyenkor több szempont is felmerülhet:

- van-e árnyékolás a hangszórók mágnesén - az igaz, hogy a sz.g. ház fémből van, de mágnesezhető, tehát ha tartósan ki van téve mágneses hatásnak, akkor a ház is felmágneseződhet ... ehhez persze elég combos hangszórómágnes kell. Manapság elvileg ez már nem akkora probléma, lévén nem használunk floppy lemezt, aminél adatvesztést okozhat a mágneses mező, a merevelemez pedig elég jól árnyékolva van.

- mennyire rezonál a hangfal illetve okoz-e rezonanciát a számítógépházban, ha hangosabban hallgatod. Ez már lehet gond, lévén a merevlemezek nem szeretik a rezgést, mert ha odaverődik az olvasófej a lemezhez, az rövid távon kisebb adatvesztést, hosszab távon a vinyó tönkremenetelét eredményezheti. Többek közt ezért nem szeretem, ha lábközelben van a ház, mert ha párszor véletlenül belerúgunk (bekapcsolt állapotban), az is okozhat hasonló problémát.

2015. nov. 25. 11:43
 5/15 anonim ***** válasza:
a vinyónak egy mágnes, lássuk be jót tesz :)
2015. nov. 26. 22:37
 6/15 Battman válasza:
Igazából nem teszteltem, hogy mekkora mágneses teret tud tolerálni egy vinyó . A fejmozgatáshoz is egy bitang erős neodímium mágnes van beépítve, de mivel az is le van árnyékolva, így kívülről nem érzékelhető.
2015. nov. 27. 07:29
 7/15 anonim ***** válasza:

függ a hangfal méretátől is.

Ezek a pc hangszórók nem nagyon tesznek semmit kárt a kis mágnesük miatt.

2015. nov. 27. 12:49
 8/15 Battman válasza:
A kifejezetten PC-khez készült hangszórók/hangfalak mágnesesen árnyékolva vannak, tehát amiatt nem kell aggódni, marad a rezonancia, ami kisebb dobozoknál szintén nem releváns.
2015. nov. 28. 09:31
 9/15 anonim ***** válasza:

gondolod hogy 5-10 ezer Ft-ért árnyékolva vannak?

Vicc.

Az a kategória nem itt kezdődik

2015. nov. 28. 21:44
 10/15 Battman válasza:

Amikkel eddig találkoztam, az mind árnyékolva volt, még a legszimplább kis PC handszóró is.

Még a nagyon régi időkben (XT, AT), amikor nem piezo csipogó volt az alaplapokon, akkor láttam olyat, hogy a PC házba egy pucér mágneses zsebrádió hangszórót tettek gyárilag. Alig volt vicces a dolog, főleg, hogy akkoriban a floppy lemez még alapvetőnek számított. Azóta sokat javult a helyzet ezen a téren.

2015. nov. 29. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!