Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szabad hangfalat számítógépház...

Szabad hangfalat számítógépház tetejére rárakni? Azért kérdem hogy a nagy hang hatására nem lesz semmi baja a Gépháznak vagy ami benne elhelyezkedik? (Ram, videó kártya, Tápegység) stb?

Figyelt kérdés
2015. okt. 1. 12:49
 1/6 Bastee ***** válasza:
Hang hatására nem, viszont a benne lévő mágnes méretétől függően okozhat kellemetlenségeket. A hangfal súlyából, és teljesítményéből sejthető, hogy mekkora mágnest tartalmaz. Nyilván egy 2x2W-os kis hangszóró nem vészes, de egy méretesebb 40W-os mélynyomót már ne tegyünk rá ;)
2015. okt. 1. 13:14
 2/6 A kérdező kommentje:

Nos!

Nekem egy Hifi hangfal van rátéve! A gépház tetejére.

[link]

2015. okt. 1. 13:32
 3/6 Bastee ***** válasza:
Mondjuk úgy, hogy a mágneses eszközök, és fém alkatrészek miatt nem szerencsés, ha a házon vannak... Előbb-utóbb lehet belőle gond.
2015. okt. 6. 15:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem! :////

És a routere is vonatkozik? :O

Vagyis a wifi dobozt szabad tenni a gépház tetejére?

2015. okt. 8. 13:40
 5/6 Battman válasza:

Másik ok, amiért nem szerencsés nagyobb hangfalat a gép tetején használni, az a rezonancia. A merevlemeznek sem tesz jót illetve a foglalatban lévő alkatrészek (kártyák, memória) kimozoghatnak a helyükről.

Ha nagyon nem fér el máshol, akkor egyrészt valamilyen szivacsos anyagot kell a hangfal alá tenni csillapításnak, a mágneses hatást pedig permalloy lemezzel vagy fóliával lehet árnyékolni.

2015. nov. 25. 11:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem most kb 10-15 cm-re van annyi távolság elég?
2015. nov. 25. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!