Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gázos sütő is lehet légkeverés...

Gázos sütő is lehet légkeveréses, vagy azt csak a villany tudja?

Figyelt kérdés
2015. okt. 9. 09:46
1 2 3
 21/23 Ügyet Lenke ***** válasza:
engem is sikerült lepontozni mert gázsütőtt vettem s tudom használni/sütni benne rendesen...:) ki amit süt egye meg...
2015. okt. 12. 10:19
 22/23 anonim válasza:
Tető cserepet kell tenni a gázláng fölé,így nem éri közvetlen hő a nyersanyagot
2015. okt. 15. 17:04
 23/23 anonim ***** válasza:

A gázláng felé nem tudsz cserepet tenni, mert ott nem fér el az aljlemeztől. Az aljlemezre szokás rakni hőelosztás,szigetelés végett cserepet samott téglát, hogy ne kapjon a tepsi alja közvetlenül nagy hőt. Ezt a célt szolgálta a régi sütőkben a dupla lemezezés, amik között volt pár centi légréteg. A maiak már vagy nem tartalmazzák ezt, vagy a légrés alul méretezett, nem beszélve a lemez vastagságáról. Ráadásul, nem tartalmaz a gázsütők 99%-a termosztátot, csak egy szabályzószelepet, amin állítható ugyan a gázláng nagysága, de nem lineárisan mint ahogy az a beállítóskálán fel van tüntetve, hanem vagy nagy, vagy kicsi a láng, ill. van egy olyan három milliméter, ahol görnyedve kukkolva a lángot állítani lehet. Régen a Tekának volt olyan beépíthető gázsütője, ami tartalmazott valódi termosztátot. Ez figyelte a hőfokot, és szabályozta a gázmennyiséget. grillezett, lég-kevert,felső fűtőbetéttel pizzát is süthettél benne. Sajnos ennél a gyújtással, és az égőfejjel voltak bajok, az árát már nem is említve.

Az elektromos manapság sokkal jobb alternatíva. Alapból termosztátot tartalmaz, alsó felső sütés, légkeverés, időzítés van bennük. Magyarán komfortosabbak, magasabb használati értékkel bírnak, mint a gázos társaik.

2015. okt. 17. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!