Kb 10 ezer forintért vehetek jó kávéfőző gépet? ("hagyományos", fémfilteres)
Figyelt kérdés
Eddig a legolcsóbb, amit láttam, a Tesco-ban Momert volt kb 15 ezerért. Aztán Szarvasi 18-19 ezerért, aztán már komolyabbak. Egy kb. 5-10 évig rendesen működő gép kéne. Ajánljatok márkákat, típusokat, boltokat! (Közel van: Auchan, Tesco, de tudok mozgolódni messzebbre is, ha kell)2015. aug. 18. 01:21
11/12 anonim válasza:
Nem feltétlenül jobb a kotyogós. Inkább annyi, hogy amit presszó gépnek írnak, azoknál elég széles a skála és az olcsóbb árkategóriában nem igazán lehet jó gépet venni. Eleve a kettő működési elve más. Nem vagyok szakértő, de amennyire kapiskálom: a kotyogóban felforr a víz, a vízgőz átmegy a kávén, majd mikor jön ki, akkor újra lecsapódik már kávé formájában. A presszó gépben magasabb nyomás alatt préselődik át a víz a kávén, (kicsit mint a kukta olyan) ezért magasabb a hőfok is ami létre tud jönni (itt én 2 bar-tól kb 20-bar-ig láttam gépeket, szóval elég különböző), így érthető, hogy a végeredmény is különbözni fog valamennyire. Összegezve: a kotyogónál sokkal kiszámíthatóbb a végeredmény, de azért a túl olcsó készülékeket sem javasolnám, mert gagyi kínai főzők fura mellékízt hagynak maguk után. Ilyen szempontból tényleg jó az a fajta koytogó aminek van egy kiöntője, mert nem aluminiumba, hanem egyből porcelánba tudod gyűjteni a kávét, így tuti nem lesz fémes íze. A seherezádé szarvasi és sima kotyogó közt eddig nem tudtam, hogy van különbség, de biztos így van, ugyanis most nézem, hogy a honlapon a seherezádét nem titulálják kotyogósnak, ugyanakkor elég hasonló lehet a működési elv, mert valahogy azon a csövön is föl kell jönnie a vízgőznek, még ha nem is teljesen függőlegesen.
12/12 Nagy András 82 válasza:
Nekem nem jön be a kotyogó, én úgy érzem, mintha megégne benne a kávé. Sokat válogattam, hogy mi lenne a jó megoldás. Pár hónapja vettünk egy profi gépet (Jura) itthonra. Bár szerintem nem is csak a profi gép a lényeg, hanem a jó minőségű szemes kávé. 6-8000,- ft ért nagyon jók vannak szerintem, nekem a Lucaffé a kedvencem. A kapszulás kávékhoz képes a csészénkénti ár még így is nagyon megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!