Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mennyire baj ha elektromos...

Mennyire baj ha elektromos sütő esetén nem tartom be az ajánlott 10cm távolságot minden iránybol?

Figyelt kérdés

Azt irja a használati utasitésa h a megfelelő légkeringetés érdekébe kell a készüléknek minden iránybol 10 cm-er. Sajnos az albérletben a helyzetem adott, nemtudom máshol elhelyezni a sütőt csak egy szekrény részben ahova eredetileg beépitett sütőt lehet tenni, de nincs ott smemi. ezen kivül a konyha közepén tudom használni..

van egy szenzoros hőmérőm, elkezdtem méregetni vele jobbrol balról, lentről fentről. Két oldalt és alul 27 foknál nem megy feljebb 20-30 perces müködés közben se. A kritikusabb pont a felső részy ahol 42 fokot is elér, a héta mögötti zárt részben pedig oylan 45 fokot mértem. igazábol a legnagyobb félelmem h arrafelé halad a gázfözölap flexibilis gázcsöve és nem szeretnék felrobbanni, bár alapesetben ha beépitett sütőm lenne is ott haladna a gázcső.

Mit tanácsoltok? süssem a pizzát benne a konyha közepén vagy maradhat itt ahol van? kb 20-30 percekre lenne használva.

2015. aug. 4. 21:42
 1/4 anonim válasza:
Nem tudod a gázcsövet körbeszigetelni azon a részen valamivel?
2015. aug. 5. 06:16
 2/4 anonim válasza:
Hogyha valamilyen szilikont rá tudnál tekerni, az nem vezeti a hőt.
2015. aug. 5. 06:17
 3/4 anonim ***** válasza:
A sárga flexibilis gázcső 150°C-ig bírja, ez a maximum hőmérséklete, ahol használható. Viszont ha a két oldala hozzáér a szekrényhez, akkor nem tudod mérni a hőmérsékletét, és a külső oldal hiába 27, belül lehet jóval több is. Ha legalább pár centi hely marad a szekrény és a sütő között, az már jó lehet. Ha így is van hely, és úgy 27-fok, az jó. Viszont ne arra játssz, hogy úgyis max 20-30 percet megy, egyszer mérd meg, hogy egy-két óra alatt mennyit melegszik, illetve beáll-e egy stabil értékre, és akkor nyugodtan tudod használni bármire.
2015. aug. 5. 08:34
 4/4 A kérdező kommentje:

nagyon koszonom a valaszokat mindenkinek.

ket oldt a suto es a szekreny oldala kozt van kb 8-8 mm ott mertem hogy hany fok van. ma ha hazamegyek megnezem h van e irva valami a flexi gazcsovemre. ez amugy fekete. enis gondolkodtam szigetelesen. en akar egy azbeszt lapot is odatennek ha azt tudok szerezni :)

2015. aug. 5. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!