Normális ez a kazánhang?
Szerintetek ez a kazánhang (Immergas kondenzációs) normális? Ha nem, mi lehet a baja?
https://www.youtube.com/watch?v=MXHMz-Eq9XI&feature=youtu.be
A kazán 2 hónapos, és már az elején is hasonló hangja volt, de talán nem ennyire hangos.
Bár nem érkezett válasz, de közben rájöttem az okra, ezért leírom, hátha más is hasonló problémával szembesül.
Szóval leszedtem a kazán előlapját és vezérlőpaneljét (ez 4 csavar), hogy hozzáférhető legyen a szivattyú. (Grundfos típusú szivattyú van benne). Ennek a szivattyúnak a tetején van egy 3 állású kapcsoló, ami nekem a 3-as fokozaton volt. Ezt visszavettem 2-esre, és azonnal megszűnt a zaj. Sőt, úgy tűnik, a kazán hatásfoka is jobb lett. Lehet, hogy még 1-esre is vissza fogom venni.
Elképzelhetőnek tartom, hogy ez a három különböző állás annak felel meg, hogy a kazánra hány fűtési kör van rákötve. Az enyémre egyelőre csak 1, így lehet, hogy a 3-as gyári beállítás eleve egy nagyon rossz beállítás volt ide.
Ha mindez így van, akkor szomorú, hogy minderről a kazán kézikönyvében egy szó sincs, és a szerelők se nagyon vannak tisztában vele.
A keringtető szivattyú erejének a szabályozására szolgál !
Biztos ,hogy elég 2,.esen !!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!