Nagymamám mesélte és mutatta hogy régen keverőtárcsás mosógépek voltak. Hogyan működtek ezek?
Nekem is ilyen volt. A gépbe meleg vizet öntöttem, a mosószert és bekapcsoltam a gépet. Kivettem a ruhát egy nagy lavórba, kiengedtem a vizet a gépből, majd újra tettem bele meleg vizet, és még egyszer átmostam a ruhákat. Majd harmadszor is visszatettem tiszta vízbe öblíteni. Utána mehetett a külön centrifugába.
Valóban szebben mosott, mint az automata, de jobban roncsolta és gyűrte a ruhát.
Régóta olvasom a gyakorikérdéseket, de ez a kérdés bearanyozta a napom :)
Nagyon aranyos a kérdező és ami talán még fontosabb, hogy a válaszadók is hihetetlenül normális, helyes, használható, egyáltalán nem személyeskedő/sértő válaszokat adtak!
Őszintén örülök, hogy ilyen kérdés/válaszokra is lehet bukkanni olykor, bár megdöbbentő, hogy az a furcsa aminek természetesnek kellene lennie.
Koliban volt olyan, mert ritkán gyűlt össze embernek 1 mosásnyi ruhája, így az volt a praktikusabb.
Nem szerettem, mert macerás, és nem egyszer megette a ruháimat(tönkretette).
Beleöntöd vizet, mosópor, felkapcsolod, és forgatja. Amíg le nem kapcsolod. Le lehet engedni a vizet egy csövet, én akkor töltöttem bele újra vizet, azzal öblítettem. Majd abba egy kis öblítő. Van hozzá egy kis mini centrifuga. Azon van egy kivezető, ott megy ki a víz.
Azt az egyet szerettem, hogy lehetett pacsálni :D volt egy lefolyó nyílás koliban a csapoknál középen, és oda lehetett engednia vizet.
jó ilyen kérdést olvasni
Mamám is keverőtárcsással mosott..
Mi kicsit modenrnebbek voltunk :)
ez volt anno :)
keverőtárcsás ez is....de szerettem....mennyit javítottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!