Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Nagymamám mesélte és mutatta...

Nagymamám mesélte és mutatta hogy régen keverőtárcsás mosógépek voltak. Hogyan működtek ezek?

Figyelt kérdés
2014. nov. 7. 21:55
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%

Beleöntöd a meleg vizet, mosószert, ruhát, aztán a gép alján lévő tárcsa elkezdet forogni. Olyan, mintha te felülről kevergetnéd.

Aztán kiveszed a ruhát, beteszed a centrifugába, a mosógépből kiengeded a vizet. A centri kifolyója alá meg lavórt teszel. Ha végez, azt is kiöntöd és kiteregetsz.

2014. nov. 7. 22:00
 2/17 A kérdező kommentje:
Es mennyi ideig mos ez a gep?
2014. nov. 7. 22:01
 3/17 A kérdező kommentje:
Vagy nekunk kell leallitani?
2014. nov. 7. 22:02
 4/17 anonim válasza:
100%

te állitod le. szerintem még manapság is sokan használnak ilyet....

mi 15 évvel ezelött ilyet használtunk, mert az automata mosogép szétverte a csempét, ugy ugrált :DD

2014. nov. 7. 22:07
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Van rajta egy kapcsoló, ezzel bármikor bekapcsolhatod és kikapcsolhatod. Nincs semmi programozott mosási idő.

Az én mamám még mindig ilyet használ :D

2014. nov. 7. 22:07
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Még ma is kapható, de elég drága. (30 ezer Ft.)

[link]

2014. nov. 7. 22:11
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a gépek kezdetben annyi ideig mostak (forgatták a vizet a benne levő ruhákkal, amíg ki nem kapcsolták őket. A használati utasítás általában 5-10 percet ajánlott. A b. 2 cm-es magasságú bordákkal ellátott kerek tárcsa a mosóüst fenekén, vagy oldalán volt elhelyezve. Elég gyorsan forgott, így a ruhákat nagy erővel mozgatta, össze is tekeredtek, meg súrlódtak az üst falán. Volt aztán olyan szovjet félautomata változat, ami egy idő után leengedte a koszos vizet majd tiszta vizet engedett a mosótérbe és azzal öblítette fogatva az egészet. Most is lehet egyébként egészen pici ilyen forgótárcsás gépeket kapni, amelyeket kempingezéshez ajánlanak. Voltak aztán forgólapátos gépek, ahol egy függőleges tengelyre szerelt lapátok felváltva jobbra és balra forogtak, ami kíméletesebb volt a ruhákra nézve.
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Keverőtárcsás mosógépet a mai napig lehet kapni. Ahol nincs vezetékes víz, ott nem működik az automata mosógép.

Nyaranta sok időt töltöttem a mamámnál, ő is ilyennel mosott, mert szerinte szebben mosott, mint az automata gép. A papám autószerelő volt, a sok olajos ruhával az automata gép nem tudott mit kezdeni. A gépet meleg vízzel kellett megtölteni. Utána belerakta a mosandó ruhákat és a mosóport. Egyetlen gomb volt a gépen, egy be/ki kapcsoló. Elindította a gépet, amivel kb. 5-10 percig forgatta a ruhákat. Utána ki kellett kapcsolni. Utána ő áttette a kádba öblíteni. Onnan a ruha ment a centrifugába. Ez a fajta mosás tényleg fárasztó volt és majdnem egy egész napos program volt, mivel egyszerre 1,5 kg ruhát lehet csak vele mosni.

9/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Az első leírásából annyi maradt ki, hogy miután kiszedtük a ruhát a mosógépből, ahol 5-10 percig volt,és mi határozzuk meg,hogy mennyi,mert kézzel kapcsoljuk az oldalán levő gombot, utána kézzel kell öblíteni,mondjuk a kádban, és csak utána centrifugázni, ami egy másik gép.

2014. nov. 7. 22:13
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Még nekem is volt ilyen mosógépem. Meg külön centrifuga. Pedig én még fiatal is vagyok a 40 évemmel..:)
2014. nov. 7. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!