Nagymamám mesélte és mutatta hogy régen keverőtárcsás mosógépek voltak. Hogyan működtek ezek?
Beleöntöd a meleg vizet, mosószert, ruhát, aztán a gép alján lévő tárcsa elkezdet forogni. Olyan, mintha te felülről kevergetnéd.
Aztán kiveszed a ruhát, beteszed a centrifugába, a mosógépből kiengeded a vizet. A centri kifolyója alá meg lavórt teszel. Ha végez, azt is kiöntöd és kiteregetsz.
te állitod le. szerintem még manapság is sokan használnak ilyet....
mi 15 évvel ezelött ilyet használtunk, mert az automata mosogép szétverte a csempét, ugy ugrált :DD
Van rajta egy kapcsoló, ezzel bármikor bekapcsolhatod és kikapcsolhatod. Nincs semmi programozott mosási idő.
Az én mamám még mindig ilyet használ :D
Keverőtárcsás mosógépet a mai napig lehet kapni. Ahol nincs vezetékes víz, ott nem működik az automata mosógép.
Nyaranta sok időt töltöttem a mamámnál, ő is ilyennel mosott, mert szerinte szebben mosott, mint az automata gép. A papám autószerelő volt, a sok olajos ruhával az automata gép nem tudott mit kezdeni. A gépet meleg vízzel kellett megtölteni. Utána belerakta a mosandó ruhákat és a mosóport. Egyetlen gomb volt a gépen, egy be/ki kapcsoló. Elindította a gépet, amivel kb. 5-10 percig forgatta a ruhákat. Utána ki kellett kapcsolni. Utána ő áttette a kádba öblíteni. Onnan a ruha ment a centrifugába. Ez a fajta mosás tényleg fárasztó volt és majdnem egy egész napos program volt, mivel egyszerre 1,5 kg ruhát lehet csak vele mosni.
Az első leírásából annyi maradt ki, hogy miután kiszedtük a ruhát a mosógépből, ahol 5-10 percig volt,és mi határozzuk meg,hogy mennyi,mert kézzel kapcsoljuk az oldalán levő gombot, utána kézzel kell öblíteni,mondjuk a kádban, és csak utána centrifugázni, ami egy másik gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!