Akinek van szárítógépe, mennyire használja ki, elégedett-e vele, megéri-e venni? Melyik a márka jó?
Télen 100%-on jár a gép, télen egy áldás, nem állnak a szárítón a ruhák, nem penészednek a falak, nem foglal sok helyet a ruha száradása. Nagyon elégedett vagyok vele, és igen megéri venni! Télen nagyon jó! Melyik márka jó? Most mondanám, a Miele-t de az drága. Inkább azon van a hangsúly, hogy mennyire energiatakarékos! Az olcsóbb 60.000-80.000-es szárítógépek zabálják az áramot, míg azért egy drágább kategória annyira nem. Mondjuk itt az a lényeg, hogy mennyivel fog meglátszódni a számlán. Ha most spórolsz a gépen, az a villanyszámlán nem fog. Márkából ajánlom a Bosch-t, Siemens-t. Azért ezeket, mert ezekbe van nedvességérzékelő, ami ha úgy érzi, hogy ez nem annyira nedves, vagy gyorsabban szárad, akkor levesz a programidőből. akár a felét, akár a 3/4-is leveszi!
Műszál és a Pamut! Ez legyen különválogatva anyag szerint. A többi a szín az mindegy! A pamutok bírják többnyire legjobban a szárítást. A szárítógépen érdemes a szekrényszáraz + programot használni mert a sima szekrényszáraz program az pont annyira szárítja meg a ruhát hogy be tudd tenni, ugyanakkor a nadrágok gumijai, és egy-egy sarok azonban vizes marad, ami nem jó. Általában 10-15 perccel szárítja tovább a gép de megéri.
Ha olyan cuccot raksz bele, amin matrica van, akkor érdemes használni az alacsonyabb hőfok opciót, amivel pár fokkal alacsonyabban szárít de 5-6 perccel tovább. Én azt mondom, ez megéri a ruhák épségéért.
2-es! Mind a 2 forró levegővel szárít, annyi különbséggel, hogy a kondenzációs, egy tartályba "lecsapatja" a vizet, míg a másik, ha jól tudom hőszivattyűs, ami a szabadba vezeti ki a forró párás levegőt!
A mosó-szárító gépeket azért lehet csak félig rakni ruhákkal, mert kell a hely! Amikor berakod mosásra a 7kg, akkor a ruha gyűrve, és összenyomódva kerül a dobba. A víz miatt pedig kevesebbnek látszik a ruha tömege. Szárításkor azonban a ruhák "kirúgnak", és kell nekik a hely, hogy ne legyenek gyűrödtek. Így ha 5 kg ruhát raksz be mosni, akkor az szárításkor ki fogja tölteni a dobot.
Imádom ezeket az idióta parasztvakító marketingneveket. Direkt nem írnak le semmit normálisan, érthetően.
Szóval a régebbi, az az amiben csak egy fűtőszál és egy dob van meg egy ventillátor. Ez a szobából (vagy kintről, csövön bevezetve) beszívott levegőt egyszerűen felmelegíti, átfújja a dobon, forgatja, és kifújja az utcára a párás forró levegőt.
A másik típus viszont ugyanúgy beszívja, felmelegíti, forgatja, DE a kilépő levegőt előbb egy hűtőfelületen lecsapatja (a pára kicsapódik ha hideg felületre ér) és emiatt a szobába marad a meleg, de már száraz levegő.
Jól értelmeztem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!