Melyek az elöltöltős mosógép előnyei a felültöltőssel szemben?
Az elöltöltős tetejére tudsz pakolni. Kis fürdőszobában szerintem rengeteget számít!
A mosószeradagoló jól takarítható egy mozdulattal kiszedhető, visszatehető. Szintén egy mozdulat egy kézzel az ajtó nyitása, zárása, nem kell külön zárni a dobot, meg az ajtót, nem kell forgatni a dobon sem, hogy az ajtó legyen felül. Ez főleg akkor jó, ha sok benne a ruha és folyton vissza akar tekeredni mielőtt kinyitnád. Az üveg ajtón át látod, hogy mit csinál, ami néha jól jön. Pl. van olyan típus, amit le tudsz kapcsolni és később ugyanonnan indul. Na anyám pl. konyharuhákat mos úgy, hogy mikor látja, hogy állnak a vízben, akkor kikapcs, hadd álljanak benne, majd később újra beindítja. Vagy az enyém pl. nem mutatja a hátra lévő időt, és bár villog, hogy elvileg melyik fázisnál jár, de ha ránézek látom, hogy még tiszta hab-e, vagy mi van. Meg én a mosószeres fiókot is jobban szeretem, hogy látom mennyi megy bele, az öblítőnél is számít, meg szerintem optimálisabb is az a fiók, mint az, hogy feltöltöd, aztán lecsukod és tök más szögben van, lehet az öblítőd fele kifolyik a fenébe még mielőtt kéne.
köszönöm, most már azért kezd kirajzolódni, milyen előnyei vannak az elöltöltősnek :)
azt eddig is láttam, hogy nagyobb belőle a választék, és kicsit talán olcsóbb, de új szempontokat is mondtatok.
Szerintem szellőznie is jobb úgy, hogy az elején az ajtó nyitva van, mint mondjuk a felültöltősnél, hogy nyitva a fedele meg a dob is. Akkor tényleg nem tudsz semmit a tetejére tenni, pedig szerintem amennyit lehet nyitva kell tartani.
Meg ez már csak az hülyeségem, de én egyszer hülyeségből arra gondoltam, hogy mi lenne, ha beindulna a gép miközben pakolok ki belőle, hát letépné a karom. Utána nem olyan jó érzéssel pakoltam ki belőle. :D Ez persze hülyeség, de na. :D
ezek is jó érvek :)
én elöltöltősnél félnék, hogy:
- gyerek, macska belemászik
- kirobban a víz (mint a titanicban)
- nem tudom miért, de nekem penészesedőnek tűnik. tudom, hülyeség, de idáig akárhány mosogatógépet láttam pl. mhelyen, mindig penészes volt.
A gyerek meg a macska mindenbe bemászik, azok olyanok, oda kell figyelni. A macska viszont az elöltöltősbe ha bejut, akkor ki is jut, nem kell fosni, hogy rázáródik, vagy valahogy elfordul dobostól. Nem tudom én jobban félnék a felültöltősbe mászástól, mert a másikban legalább látod az ajtó át, ha más nem.
Amúgy ha szellőzteted, akkor nem penészedik és valószínűbb, hogy az elöl töltőset rendszeresen és elég ideig nyitva hagyod, mert az nem kelt olyan kupis benyomást, mint a másik, plusz akkor nem teljesen holt tér a teteje. Mivel az adagolót is könnyebben tudod takarítani, így a penész szempontból szintén nyerőbb. Az elöltöltős azért tűnik penészesedőbbnek, mert ott látod is ha mégis olyan pl. a gumin. Tehát tudod, hogy van. Látod, hogy takarítanod kell.
El kell keserítselek, nekem volt felültöltősöm is, ráadásul nem is szar márka, és csapágyas is lett, meg egyszer bennehagytam a használt (de nem undorító) bugyimat és három nap után (addig nem mostam) SZŐRÖS penész nőtt rá, pedig még nyitva is volt a teteje akkor! Azt hittem összehányom magam. Le is cseréltük a fenébe a gépet. Szóval attól, hogy nem látszik, a penész még ott van...
Amúgy macskás háztartásunk van és imádom az elöltöltőset, mert a macskaször és a szösz megáll az ajtó üvege alatt mosás közben és összeállva kiszedem a végén. Mindig mondom is milyen okos mosógépem van, szőrösen is bedobhatok minden szart bele, mert mosás közben odagyűlik, nem marad a ruhán. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!