Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért " ráz " a villanymotorom?

Miért " ráz " a villanymotorom?

Figyelt kérdés

Nemrég nagy műhelytakarítást csináltam és találtam egy régi villanymotort. Semmi adattábla sincs rajta, csak össze volt kötve egy 30 as kondival. A kondit kicseréltem egy újra és kipróbáltam, illetve szétszedtem és a csapágyakat is fellazítottam. Ja és égve nincs. Ahogy kipróbáltam teljesen szépen működött, csak azt vettem észre rajta, hogy ha a fázisceruzát rátettem a motor bármely pontjára, akkor áram alatt volt. Ez mitől lehet?

Összekötve alapból így volt:

[link]

Remélem értelmezhető, kritizálást nem kérek, mert nem vagyok nagy műszaki prof.

2013. okt. 10. 10:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kéredzőnek: Valóban ráz? (Fázisceruza nem mérvadó)

Mi is a célod azzal a motorral?

Valóban veszélyforrás a villannyal játszani, hozzáértés nélkül!

Válaszolóknak:

Ez pont egy olyan eset ékes példája, hogy mindenkinek igaza van.

Valaki megkísérli szakmai tudása szerint megoldani a motor (és csak a motor) kérdését.

Valaki abból indul ki, hogy manapság a használati útmutatókban is csak az embert védik.

(Pl,: motornál: "Ha tankolás közben valamennyi benzin a földre folyik, azt semmi esetre se gyújtsa meg!")

Amúgy ha valaki, meg akarja rázatni magát akkor csakis az ujjának a külső felével szabad megérinteni s vezetőt.

(Összeránduló keze így nem fog rá a vezetőre)

2013. okt. 11. 20:46
 22/22 anonim ***** válasza:
Tudok egy tuti megoldást,nemrég jártam egy olyan helyen ahol a múzeális,kerekajtajú ruszkihűtőt csak úgy volt szabad kinyitni,hogy előtte rá kellett állni az erre a célra rendszeresített száraz fenyődeszkára,ellenkező esetben kellemetlenül rázott a kilincs.Természetesen ez csak humor volt de megtörtént eset,vidd a motort szakemberhez vagy csak úgy elegánsan dobd ki,értéke 1-2 ezer huf,az esetleges javítás többe kerül,a testi épség meg főleg.
2013. okt. 13. 21:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!