Miért " ráz " a villanymotorom?
Nemrég nagy műhelytakarítást csináltam és találtam egy régi villanymotort. Semmi adattábla sincs rajta, csak össze volt kötve egy 30 as kondival. A kondit kicseréltem egy újra és kipróbáltam, illetve szétszedtem és a csapágyakat is fellazítottam. Ja és égve nincs. Ahogy kipróbáltam teljesen szépen működött, csak azt vettem észre rajta, hogy ha a fázisceruzát rátettem a motor bármely pontjára, akkor áram alatt volt. Ez mitől lehet?
Összekötve alapból így volt:
Remélem értelmezhető, kritizálást nem kérek, mert nem vagyok nagy műszaki prof.
Kéredzőnek: Valóban ráz? (Fázisceruza nem mérvadó)
Mi is a célod azzal a motorral?
Valóban veszélyforrás a villannyal játszani, hozzáértés nélkül!
Válaszolóknak:
Ez pont egy olyan eset ékes példája, hogy mindenkinek igaza van.
Valaki megkísérli szakmai tudása szerint megoldani a motor (és csak a motor) kérdését.
Valaki abból indul ki, hogy manapság a használati útmutatókban is csak az embert védik.
(Pl,: motornál: "Ha tankolás közben valamennyi benzin a földre folyik, azt semmi esetre se gyújtsa meg!")
Amúgy ha valaki, meg akarja rázatni magát akkor csakis az ujjának a külső felével szabad megérinteni s vezetőt.
(Összeránduló keze így nem fog rá a vezetőre)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!