Igaz hogy éjszaka olcsóbb az áram?
Most vettem egy új mosógépet, és alaposan elolvastam a használati utasítást. Mivel van rajta időzítő, azt javasolja a gyártó, hogy mossunk inkább éjszaka, mert olyankor egyébként is olcsóbb az áram.
De én úgy tudom az éjszakai áram a bojlerre vonatkozik csak. Mivel arra van kötve külön egy villanyóra. Akkor most mi van?
Most engem akarnak hülyének nézni, vagy tényleg az vagyok, és éjszaka olcsóbb?????
Nekem lenne egy technikai kérdésem: ha az éjszakai áramnak külön dugalja van, amiben ugye nincs mindig áram, akkor hogyan tudom a mosógépet beállítani, hogy 4-5 óra múlva elinduljon? Ugyanis ha nem kap áramot, nem lehet beállítani.
Ezek szerint csak úgy lehet éjszakai árammal mosni, ha megvárom amíg jön a szolgáltatás időszaka, és akkor kapcsolom be a gépet?
23:41!
"azokat a fixen csatlakoztatott..."
Szerintem semmi technikai akadálya nincs, hogy egy mosógépet is lehessen fixen csatlakoztatni!
Kiépítek egy leválasztható áramkört úgy, mint a bojlernél vagy a villanytűzhelynél, a mosógép villás dugóját levágom és a kábelt bekötöm! Ennyi.
Teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltató területén van a fogyasztási hely! A Villamosenergia Törvény egyértelműen szabályozza a kérdést! Ettől eltérni nem lehet!
Vezérelt(éjszakai) hálózatra bármi köthető ami fixre van kötve és szakaszosan biztonsággal üzemeltethető. Ezeknek a kritériumoknak a mai mosógépek tökéletesen megfelelnek.A lényeg a fixre kötés! Nem lehet a vezérelt hálózatra konnektort közbeiktatni. A jogszabály szerint a vezérelten napi 8 órát kell szolgáltatni, ha jól emlékszem ebből éjszaka, folyamatosan 6 órát (lehet 2 óra du. a felfűtési időszak) A szolgáltatótól meg lehet tudni, hogy mikor kapcsolja be az adott területen a vezérlő az éjszakai áramot. Ha valaki sokat mos, szerintem megéri a fixre kötni a mosógépet. Persze, csak akkor, ha már eddig is volt a lakásban éjszakai áram. Csak ezért külön nem érdemes, mert az új mérőhely kialakítása nagyon költséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!