Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Igaz hogy éjszaka olcsóbb az...

Igaz hogy éjszaka olcsóbb az áram?

Figyelt kérdés

Most vettem egy új mosógépet, és alaposan elolvastam a használati utasítást. Mivel van rajta időzítő, azt javasolja a gyártó, hogy mossunk inkább éjszaka, mert olyankor egyébként is olcsóbb az áram.

De én úgy tudom az éjszakai áram a bojlerre vonatkozik csak. Mivel arra van kötve külön egy villanyóra. Akkor most mi van?

Most engem akarnak hülyének nézni, vagy tényleg az vagyok, és éjszaka olcsóbb?????

2009. nov. 6. 12:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekem lenne egy technikai kérdésem: ha az éjszakai áramnak külön dugalja van, amiben ugye nincs mindig áram, akkor hogyan tudom a mosógépet beállítani, hogy 4-5 óra múlva elinduljon? Ugyanis ha nem kap áramot, nem lehet beállítani.

Ezek szerint csak úgy lehet éjszakai árammal mosni, ha megvárom amíg jön a szolgáltatás időszaka, és akkor kapcsolom be a gépet?

2009. nov. 10. 07:17
 12/14 anonim ***** válasza:
27%

23:41!

"azokat a fixen csatlakoztatott..."

Szerintem semmi technikai akadálya nincs, hogy egy mosógépet is lehessen fixen csatlakoztatni!

Kiépítek egy leválasztható áramkört úgy, mint a bojlernél vagy a villanytűzhelynél, a mosógép villás dugóját levágom és a kábelt bekötöm! Ennyi.

2009. nov. 10. 08:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Segítség! Elmű esetében egy igen tudálékos ügyfél esetében lehet szól elműból kiindulva tuti Budapest.Na konyha nyelven próbálom meg elmondani. Azeonnál nem lehet a mosógépet az éjszakai áramra kötni. Könyörgöm olvasd el a címet. Éjszakai áram igénylése. Új igény bejelentés. Na először is ha elolvasnád a lépéseket, egy eon által regisztrált villanyszerelő kell hozzá, hogy az új igénybejelentést be tudjátok adni. Na, itt ő neked csatlakozó vezetékét és fogyasztásmérő helyét ellenőrzi itt még nincs is szó hogy egy konektorra csatlakoztassad. Aha, a költésgek idáig is szép összegben mutatkoznak meg, de magyarázza a franc. Mosógép a nappali mérőre való. EONNál ilyen nincs, ott csak az éjszakait a bojlerre vagy a kályhára lehet rákötni. Magadnak megbuherálhatod, szived joga, de hogy szabályos sosem lesz az biztos. Ja, majd kapsz egy ellenőrzést, na hadd lássam már csak... Megint baromira okosak az emberek. Ja attól még hogy ELMŰS ÉMÁSZ VAGY DÉMÁSZOS VAGY ugyanúgy a szar eonos áramot használod, mert országos szinten a hálózat az eon tulajdona. Na még a másik amikor valaki nagoyn tudja, hogy ő szolgáltatót váltott, csak nem érti a lényeget és mondja mondja ez kb. ilyen eset
2009. nov. 10. 18:26
 14/14 anonim válasza:
100%

Teljesen mindegy, hogy melyik szolgáltató területén van a fogyasztási hely! A Villamosenergia Törvény egyértelműen szabályozza a kérdést! Ettől eltérni nem lehet!

Vezérelt(éjszakai) hálózatra bármi köthető ami fixre van kötve és szakaszosan biztonsággal üzemeltethető. Ezeknek a kritériumoknak a mai mosógépek tökéletesen megfelelnek.A lényeg a fixre kötés! Nem lehet a vezérelt hálózatra konnektort közbeiktatni. A jogszabály szerint a vezérelten napi 8 órát kell szolgáltatni, ha jól emlékszem ebből éjszaka, folyamatosan 6 órát (lehet 2 óra du. a felfűtési időszak) A szolgáltatótól meg lehet tudni, hogy mikor kapcsolja be az adott területen a vezérlő az éjszakai áramot. Ha valaki sokat mos, szerintem megéri a fixre kötni a mosógépet. Persze, csak akkor, ha már eddig is volt a lakásban éjszakai áram. Csak ezért külön nem érdemes, mert az új mérőhely kialakítása nagyon költséges!

2009. nov. 29. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!