Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Igaz hogy éjszaka olcsóbb az...

Igaz hogy éjszaka olcsóbb az áram?

Figyelt kérdés

Most vettem egy új mosógépet, és alaposan elolvastam a használati utasítást. Mivel van rajta időzítő, azt javasolja a gyártó, hogy mossunk inkább éjszaka, mert olyankor egyébként is olcsóbb az áram.

De én úgy tudom az éjszakai áram a bojlerre vonatkozik csak. Mivel arra van kötve külön egy villanyóra. Akkor most mi van?

Most engem akarnak hülyének nézni, vagy tényleg az vagyok, és éjszaka olcsóbb?????

2009. nov. 6. 12:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az az éjszakai áram olcsóbb, amelyiket azon az órán keresztül használsz el, amelyiket vezérelve működtetnek. A rendes órán keresztül használt éjszakai áram nem olcsóbb.

De gondolom meg lehet oldani, hogy ne csak a bojler legyen arra az órára rákötve.

2009. nov. 6. 12:19
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Igen van valóban éjszakai áram, de az a vezérelt mérőre vonatkozik, a bojerre ill. ha valaki villannyal fűt. Okos a gyártó nagyon. A mosógépet csak nappali áramon tudod használni, aminál nincs éjszakai kedvezmény.eonos dolgozó vagyok. Ha rákötitek a vezérelt mérőre akkor tudod csak azon használni, azt viszont nem szabad, mivel szabálysértő. Én már komolyan mondom, hogy no comment amik vannak. Milyen márkájú mosogép csak a vicc kedvéért?
2009. nov. 6. 12:19
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Én is úgy tudom,hogy csak a külön mért áram az olcsóbb,a (boyleres).A másik az egyáltalán nem olcsóbb.Különben is honnan tudná a sima villanyóra,hogy éjszaka használják az áramot?Ha a másik(éjszaka működő) villanyórára lenne csatlakoztatva,akkor se járnál jól,mert azt nem lehet tudni mikor kapcsol ki,és be.A mosógéped meg tönkremenne,vagy csak egyszerűen nem mosná ki a ruhákat.
2009. nov. 6. 12:20
 4/14 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
76%

Szerintem jól gondolod, egy órával csak egyféle tarifa szerint fizetsz, mint ahogy én is.

A gyártó próbálkozik mindenfélével, hogy többen megvegyék a portékáját.

2009. nov. 6. 12:20
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Ja igen, ha ezt bevállalod (mármint hogy a vezéreltre rákötitek) és véletlenül egy leolvasó ill. egy mérőhelyi ellenőrés során kiderül nem éri meg súlyos számla lesz a kezedben szerődés szegésért.
2009. nov. 6. 12:21
 6/14 anonim ***** válasza:
Persze hogy van, csak a bojlernek. Ami meg amúgyis hülyeség lenne rákötni, mivel abban csak akkor van áram, ha fel kell fűteni a bojert. Az pedig vevőn át kapja a jeleket, éjjel sem állandóan fűt, napközben meg 2szer 1 órára kapcsolbe. Általában ez a vezérlési időszaka. (Minden területre megvan részletesen, hogy mi a vezértlési időszak)
2009. nov. 6. 12:25
 7/14 anonim ***** válasza:
37%

A mosógép használatija nem ír hülyeséget, viszont az előttem szólók (igen, az EON-os is) kicsit hülyeséget mondott.

Pl. ELMŰ esetén a szolgáltatótól beszerzett engedély birtokában (amelyet minden különösebb ok nélkül engedélyezni is szoktak) lehet egy konnektor a vezérelt áramra kötve, amelyet használhatsz a mosógépre.

Tehát irány az áramszolgáltató.

A mosógépek pedig nem mennek tönkre. Egy éjszaka alatt kb. öt órát szinte biztos szolgáltat vezérelt áramot a szolgáltató (hiszen egy nap 8 órát kell neki), azaz tuti, hogy kimos a mosógép. A mostani mosógépek pedig erre abszolút fel vannak készítve, hogy mondjuk két ütemben kell kimosnia.

2009. nov. 6. 13:17
 8/14 anonim ***** válasza:
Na az ELMŰ nem az eon. Igen, kb. 5 órát kapja az áramot de ugyanis nem folyamatosan. Aki ennek kiteszi a mosógépet gratulálok. Amúgy nem lehet. Ja, ha engedélyt akarsz na akkor arra várhatsz.
2009. nov. 6. 14:18
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

[link]

Itt egyetlen szóval sem írják, hogy a vezérelt mérőre kizárólag bojlert vagy hőtárolós kályhát lehetne kötni!

2009. nov. 9. 13:38
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"azokat a fixen csatlakoztatott elektromos berendezéseit, amelyek nem igényelnek folyamatos energiaellátást."

Az E-on esetén előírás, hogy FIXEN, tehát nem dugaszolhatóan. Viszont az ELMŰ esetében nem előírás. Emellett pl. az ÉMÁSZ is ad egy dugóra engedélyt (és az ÉMÁSZ az már E-On terület). És nem kell éveket várni az engedélyre.

A másik dolog: Éjszakai áram kötelezően legalább NYOLC ÓRÁT VAN, ebből szinte biztos, hogy öt órát folyamatosan, ugyanis az éjszakai órákban valószínűleg sokkal kisebb a terhelés, mint nappal. Így nappal egy-egy nem csúcsidőszaki felhasználásban bekapcsolhatják, de jellemzően ÉJSZAKA fog menni, és szinte biztos, hogy lesz három-öt egybefüggő (nem különálló) óra, amikor lesz "éjszakai áram."

2009. nov. 9. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!