Miért van az, hogy ha beindítom a mikrohullámú sütőt egyszer jobbra egyszer meg balra kezd el forogni a tálca? Gondolom ez lesz az évszázad kérdése.
Figyelt kérdés
2012. márc. 13. 12:36
2/13 anonim válasza:
nem hiba :) gondolom azért, hogy ne mindig csak az egyik irányba kopjon.
3/13 EagleHUN válasza:
Igen ez egy beépített funkció. Vannak olyan ételek amiket érdemesebb többször rövidebb időre betenni, és 2 közt megkeverni. A más irányba forgás ilyenkor segíti szerintem hogy még egyenletesebben főjön.
4/13 anonim válasza:
Igen de ez attól is függ milyen időközönként váltogat ide-oda mert rengeteg olyannal is találkoztam aminél ez 1-2 Mp enként változott persze ha megszabott időnként változik a forgás iránya az természetesen normális jelenség :)
5/13 anonim válasza:
persze még az is kérdés hogy mikor vetted észre ezt a jelenséget? mert ha már mikor megvetted ilyen volt akkor valószínűleg gyárilag ilyenre csinálták
6/13 anonim válasza:
Gyárilag ilyen. Mivel a mikrohullámú sütőben nincs jelentősége a forgásiránynak, ezért nem is építettek bele forgásirány szabályzót. ( ami +pénz +alkatrész, +meghibásodási lehetőség)
7/13 anonim válasza:
Nemtudom az én TESCO gazdaságos mikróm ami szerencsére már 2 éve üzmel csak egyirányba forog (jobbra)
10/13 anonim válasza:
A jobb minőségű mikrók ilyenek.
Ez azért van mert: A sütőben a mikrohullám egy nyaláb vagy sugár szerüen éri az ételt. Ez azon a kis rácsos részen indul ki ami a sütő belselyében van. Tehát az ételt nem éri teljesen. Az egyenletes melegítés miatt forgatja az ételt. Ha egy irányba forgatja akkor csigavonalban melegít. Viszont ha visszafelé is akkor a csigavonalak keresztezik egymást,így hatékonyabb a melegítés.
Próbáltam egyszerűen megírni,de azért ennél összetettebb a dolog.
Lényeg hogy a sütőd kivállóan teszi a dolgát.
Műszerész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!