Fénycsővek bekötése és problémái, mégis hogy is van ez?
Az akvárium tetőmben lévő fénycső előtétnek több watt érték van az oldalára írva.
Ilyenek :
1x18w t
1x18w tc
1x23w t
1x24w tc
1x26w tcd
Akkor most ebbe én tehetek a jelenlegi 18W-os csőnél nagyobbat is?
A jelenlegi csövemnek nagyon vége van már elég sokat pislákol és a két vége már kezd megfeketedni ezt okozhatja a valami rossz alkatrész vagy csak simán lejárt az ideje?
Gyújtót kell cserélnem ha csövet cserélek?
Ha lehet bele tenni nagyobb csövet de 1 watt az eltérés az okozhat gondokat mert ha bővítenék akkor egy 25w-os csőre bővítenék a mostani 18w-os helyett de az elétőten csak a 24w szerpel ez persze csak akkor ha lehet bele tenni erősebb csövet.
Ja és majd elfelejtettem egy t8-as világításról van szó házilag barkácsolt az egész kb 2 éves de nem tudom milyen rég voltak benne csövek cserélve vagy hogy egyártalán kivoltak e már cserélve.
Sajna olvasható közeli képet nem sikerült készítene és a neten sem találtam arról a tipusról kivehető normális képet ami olvasható de itt egy másik kép egy mástipusról a gyártó és a feltűntetés módja ugyanaz csak az előtét más :
De ugyanígy szerpelnek a fenti adatok az én előtétemen is.
Itt egy link a ballasztomról [link]
Ja és majd el felejtettem jelenleg egy 20w-os cső van benne de nagyon beteg,pedig a 20 watt nem szerepel az oldalán lehet hogy azért nyírta ki?
És ha nem kapok bele pont olyan csövet mint ami rá van írva akkor jó a hozzá legközelebb álló is?
Ja hogy nem elektronikus előtét, hanem mágneses :)
A 20W nem gond, hogy nincs rajta, ez az előtét csak az áram korlátozását végzi. Nem azért, mert nincs rajta a 20W, de rövidebb a fénycső élettartama a mágneses előtét+glimmgyújtóval, mint egy elektronikus előtéttel. Továbbra is azt mondom, hogy bármelyik 20W körüli cső jó lesz hozzá. 2 évet ki fog bírni.
A gyujtót is cseréld ki, mert együtt öregszik, és egyszerre kell cserélni őket. 20Wattos előtéttel 25Wattos cső gyengébben fog világítani, mint a vele megegyezővel, mivel az előtét egy áramkorlátozó.
Ha nagyobb fényt szeretnél, cseréld ki az előtétet nagyobb teljesítményüre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!