Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Fénycsővek bekötése és problém...

Fénycsővek bekötése és problémái, mégis hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Az akvárium tetőmben lévő fénycső előtétnek több watt érték van az oldalára írva.

Ilyenek :

1x18w t

1x18w tc

1x23w t

1x24w tc

1x26w tcd

Akkor most ebbe én tehetek a jelenlegi 18W-os csőnél nagyobbat is?

A jelenlegi csövemnek nagyon vége van már elég sokat pislákol és a két vége már kezd megfeketedni ezt okozhatja a valami rossz alkatrész vagy csak simán lejárt az ideje?

Gyújtót kell cserélnem ha csövet cserélek?

Ha lehet bele tenni nagyobb csövet de 1 watt az eltérés az okozhat gondokat mert ha bővítenék akkor egy 25w-os csőre bővítenék a mostani 18w-os helyett de az elétőten csak a 24w szerpel ez persze csak akkor ha lehet bele tenni erősebb csövet.

Ja és majd elfelejtettem egy t8-as világításról van szó házilag barkácsolt az egész kb 2 éves de nem tudom milyen rég voltak benne csövek cserélve vagy hogy egyártalán kivoltak e már cserélve.

2010. nov. 13. 22:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egy fénycsőnek kb 2 év az élettartama. Néha annyi sem, néha több. Az előtétet nem kell kicserélni, főleg ha elektronikus előtét. A leírt wattok közül bármelyik jó lesz, amit kapsz a boltban.
2010. nov. 13. 23:20
 2/12 anonim ***** válasza:

Gyanúsan sok az adat. Tudsz fotót küldeni?

Egy normális ballaszt nem ilyen univerzális: [link]

2010. nov. 14. 05:24
 3/12 A kérdező kommentje:

Sajna olvasható közeli képet nem sikerült készítene és a neten sem találtam arról a tipusról kivehető normális képet ami olvasható de itt egy másik kép egy mástipusról a gyártó és a feltűntetés módja ugyanaz csak az előtét más :

[link]

De ugyanígy szerpelnek a fenti adatok az én előtétemen is.

Itt egy link a ballasztomról [link]

2010. nov. 14. 07:56
 4/12 A kérdező kommentje:

Ja és majd el felejtettem jelenleg egy 20w-os cső van benne de nagyon beteg,pedig a 20 watt nem szerepel az oldalán lehet hogy azért nyírta ki?

És ha nem kapok bele pont olyan csövet mint ami rá van írva akkor jó a hozzá legközelebb álló is?

2010. nov. 14. 08:02
 5/12 anonim ***** válasza:

Ja hogy nem elektronikus előtét, hanem mágneses :)

A 20W nem gond, hogy nincs rajta, ez az előtét csak az áram korlátozását végzi. Nem azért, mert nincs rajta a 20W, de rövidebb a fénycső élettartama a mágneses előtét+glimmgyújtóval, mint egy elektronikus előtéttel. Továbbra is azt mondom, hogy bármelyik 20W körüli cső jó lesz hozzá. 2 évet ki fog bírni.

2010. nov. 14. 11:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Tehát akkor megvehetem a 25 wattos növényes csövet,csak az a kérdésem,hogy az jobban fog világítani vagy csak épp annyi áramot kap mint a 20 wattos és semmivel sem lesz jobb?
2010. nov. 14. 13:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Mivel folytótekercsről van szó, nem megy át 25W , tehát gyengébben.
2010. nov. 18. 18:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Az, hogy a szem mennyire érzékeli fényesebbnek, nem csak a teljesítménytől, hanem a cső fényhasznosításától is függ. Van amelyik ugyanazon a teljesítményen fényesebbnek tűnik, van ami kevésbé.
2010. nov. 18. 20:21
 9/12 anonim ***** válasza:

A gyujtót is cseréld ki, mert együtt öregszik, és egyszerre kell cserélni őket. 20Wattos előtéttel 25Wattos cső gyengébben fog világítani, mint a vele megegyezővel, mivel az előtét egy áramkorlátozó.

Ha nagyobb fényt szeretnél, cseréld ki az előtétet nagyobb teljesítményüre.

2011. márc. 8. 11:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat,nesokára ha minden jól megy lecserélem,láttam egy online áruházban T5-ös elektronikus előtétet 15 000-ért azt akarom majd megvenni,ha jól emlékszem 4x25 vattos volt,de ez most meghaladja a költségvetést mert akkor a 4 csövet is megkell vennem majd hozzá,úgyhogy ez egyenlőre még várat magára.
2011. márc. 10. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!