Kinek az érdeke a kompakt fénycsövek dicsőítése?
Kis túlzással az derült ki, hogy káros az egészségre, a környezetre, nem is fogyaszt kevesebbet, viszont cserébe nem vakít el, mert alig pislákol pár év után.
Miért is kellett gyorsan "leírni" a régi izzókat? És ezek helyett miért nem valami mást ajánlanak (LED, halogén, mit tudom én...)
pl: [link]
Hát ha a környezetvédelmet nézzük a te és utódaid érdeke.
Minimum 25 százalékkal kevesebbet fogyaszt, a 2009.-után gyártott modellek nem tartalmaznak higanyt tehát környezet és egészség barátnak is mondható, és ha úgy használod ahogy elő van írva 5 év után is ragyogóan világít !Persze vannak még olyan cikkek amik elferdítik a valóságot, amit meg én nem értek hogy kinek az érdeke,viszont azokat nem szakértők írják !
Nekem Philips márkájú van, kicsivel több mint négy éve használom, és olyan mintha tegnap tekertem volna be.
Ezek között is van gagyi gyártmány,úgy mint bár miben.
Valamint meg kell nézni a tip.számát,hogy melyik hagyományos izzó watt számának felel meg.
Villamossági üzletben veszel,akkor meg kell őrizni a dobozát és 1 év garancia van rá.(Philips)
Kinek az érdeke? Mindenkinek. 80%-kal kevesebb villamos energiát fogyaszt, mint a normálizzó. A normálizzó a felvett teljesítmény 3%-át alakítja fénnyé. Tehát Ön fizet a 100W-ért, ebből 3W-al világít, és 97W-tal fűt. MEgéri?
A 2009 után gyártottak is tartalmaznak higanyt, mivel kisüléses lámpa, és a működéséhez szükség van rá. Nem veszélyes, amig nem törik össze az üvege. De ha összetörik, akkor is csak fel kell takarítani. 2mg higany van benne kb. Egy higanyos lázmérőben mennyi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!