Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Bosch mosógépem nagyon rosszul...

Bosch mosógépem nagyon rosszul saccolja meg a programidőt, hibás lehet a készülék?

Figyelt kérdés

Bosch WAN24263BY Serie4 Elöltöltős mosógépem van, 2022-ben vásároltam.

Már akkor is zavaró volt, hogy a program kiválasztásánál kiírja mondjuk: 1ó36p és 1 óra múlva ránézek és még azt látom hogy 1 óra van vissza.

Mosásnál és centrizésnél is néha hozzáad plusz perceket. Ez hogy lehet?

Hibás lehet? Sokszor kiszámolom, hogy mielőtt elindulok itthonról ki tudok teregetni, de az fix. hogy 1 órát is képes ráhúzni..

jan. 19. 13:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Vezérlőpanel a hibás.
jan. 19. 13:29
 2/11 anonim ***** válasza:
28%
Az is lehet, hogy a csövekkel van gond. Fel akar venni 5-10 liter vizet, a programja szerint ez X percig tart, de mivel nincs elég nyomás a csapban, tovább tart, mint gondolná. A lefolyócsönél lehet ugyanez: van valami dugulás/beszükülés a lefolyóban, ami miatt nem tudja olyan gyorsan kipumpálni a szennyvizet, mint amit a programja diktálna.
jan. 19. 13:34
 3/11 anonim ***** válasza:

Valami miatt nem tud továbbjutni az adott folyamaton a gép.

Pl ha úgy érzi hogy kevés a víz a dobban akkor adhat még hozzá menet közben.

Illetve centrifuga előtt általában kicsit forgatja hogy elrendezze a ruhákat a dobban. Ha centri közben nagyon kileng a dob akkor leáll és ismét elkezdi forgatni.

Nekem Whirlpool gépem van, általában az utolsó 1 percben elkezd karikázni, és felemeli 5 percre az időt de semmit se csinál.

jan. 19. 13:36
 4/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
77%

Olvassunk használati utasítást:

----------------------------------------

- A programidő megváltozik a mosási folyamat alatt.

A program lefolyását elektronikusan optimalizálja a készülék. Ilyenkor megváltozhat a programidő.

▶ — Nem hiba - nincs tennivaló.

- A programidő megváltozik a mosási folyamat alatt.

A kiegyensúlyozatlanságot ellenőrző rendszer kiegyensúlyozatlanságot egyenlít ki a ruhanemű többszöri elosztásával.

Megjegyzés: Betöltéskor lehetőleg kicsi és nagy ruhadarabokat is helyezzen a dobba. A különböző méretű ruhadarabok elosztása jobb centrifugálást eredményez.

A habképződést ellenőrző rendszer nagy habképződés esetén bekapcsol még egy öblítést.

-----------------

Általam hozzátennivaló: túlzott habképződés lehet adagolási hiba, a mai gépekben habzásérzékelés is van.

jan. 19. 14:32
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor számolj rá egy órát mindig. A kijelzett idő sosem pontos.
jan. 19. 14:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Nincs túlzott hab, jó a mosószer adagolás.

Ruha bepakolás is normális.

A beérkező nyomás biztosan megfelelő, mert nincs nyomáscsökkentő a házunkban. A szennyvíz is gyorsan le tud folyni, így nem értem...

Oké, ha 5 perc különbség van a programidő és a valóság között, de ne legyen sok esetben 1 órás eltérés.

jan. 19. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Tény, hogy a gépek variálnak az idővel sokminden függvényében, de egy órás csúszás semmiképpen nem normális.

Szerviz mondjon rá valamit.

Remélem te normálisabb fazont fogsz ki mint én. (Az én gépemnél az utolsó egy perc tartott 23 percig, miközben 1 percet jelzett ki folyamatosan. Szerintuk normális. El is adtam a fenébe.)

Szervizmérnök úr!

Sok okosat mondott már, javarészt egyet is értek önnel, de félek, ezúttal mellélőtt.

jan. 19. 16:56
 8/11 A kérdező kommentje:
2 éve vásároltam, javítással, garanciával, visszaküldéssel stb. nem szeretnék bajlódni emiatt :/
jan. 19. 17:24
 9/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:

7.

Nem vagyok egyébként "háztartási gépes", nem szakterületem.

Aki túl okos gépet vásárolt, vásároljon butábbat, valószínűleg.

jan. 19. 18:42
 10/11 anonim ***** válasza:
52%
#7 Ha következetesen 1 óra a különbség mindig, akkor az nem hiba. Egyszerűen más körülményeket feltételeztek az algoritmus megírásakor.
jan. 19. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!