Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Büdösek a mosott ruhák....

Büdösek a mosott ruhák. Mosógep lenne rossz?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, akármilyen programot használok kiveszem a ruhákat a mosógépből jó öblitő illatúak, át rakom a száritógépbe és a szárítás végére büdösek. A szárítógépet másfél hete vettük így az elvileg nem lehet rossz. A mosogépem hetente tisztítom teljesen mértékben mindenhol kitakarítom vizko oldozom aztán ontisztito programot inditok es megis budosek a ruhak…hasznalok a mosas melle sanytol szag eltavolitot is mar, szaritogepbe rakok coccolino kis illatosito lapokat es akarmit teszek egyszeruen budosek mintha esoben azott ruhak lennenek😩😩 mi lehet a gond?
tegnapelőtt 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiakasztod a ruhákat, tehát nem használod a szárítógépet akkor is büdösek?
tegnapelőtt 09:51
 2/8 A kérdező kommentje:
száradás utan igen, azert vettunk szaritogepet mert azt hittuk azert budos hogy sokaig szarad
tegnapelőtt 10:03
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

Mosógépet vízkőoldózod?

Valószinüleg olyan helyen van valami berohadt szennyeződés a gépben amit nem takarítasz, mert nem éred el.

De az is lehet hog túl kis hőmérsékleten mosol. MOndjuk törölközőt sokan mosnak 30-40 fokos programon. Nem csoda hogy büdös lesz...

tegnapelőtt 10:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen mindenhol takarítom ahol elérem, a gumi mögötti részt is fogkefevel mert mas nem fér be. Vízkőoldóval aztán át torlom altalanos tisztitoszerrel majd pedig sima vizzel es szarazra torlom, 60 es 90 fokon mosok mindent. Mindig nyitva hagyom az ajtajat es a mososzer adagolo reszt is direkt szoval nem ertem..
tegnapelőtt 10:35
 5/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

A csapvíz nem büdös véletlenül? Lehet, hogy egy aktív szenes filteren kellene átvezetni, ami megköti a szagokat, illetve klórt.

Kép a példa kedvéért, ez egy 10 collos szűrőház, de van hosszabb is:

[link]

Betét is kell bele.

tegnapelőtt 10:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Az sem jó, ha ennyiféle vegyszer használsz, mert a maradéka is okozhat gondot. Én pl alig használok 40 fokos programot, csak az igazán kényeseknél, inkább 60-at. Nincs semmi lerakódás mióta így mosok, és nem is büdös a gép. Mosás mellé öblítő helyett ecetet teszek, majd mikor végez, akkor lefuttatok egy öblítő programot még öblítővel, utána pedig hagyom nyitva a gépet, hogy kiszáradjon.
tegnapelőtt 11:10
 7/8 anonim ***** válasza:

nem használok külön óblitött nincs száritogépem és nem vegyszerezem agyon gépet igy ruhák csak olyankor budösek ha elfelejtem ki szedni sokáig mosogépböl ruhát de ez az én feledékenységem akkor.

különben nem büdösek.

tegnapelőtt 14:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát talán egy steril műtőt sem takarítanak ki ennyire.

Miért??

Mérnöknek igaza lehet... nálunk is büdös lett a víz a kovid óta, mert beraktak valami plusz berendezést ami extrán fertőtleníti a csapvizet. A kulacsimat is elbüdösíti annyira hogy ki kell dobálnom őket.

A mosószered nem régi? Simán meg tud romlani a polcon az is... jártam így öblítővel, olyan büdös lett mint a kolera.

tegnapelőtt 20:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!