Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Trafótekercselésben jártas...

Atlas kérdése:

Trafótekercselésben jártas ember segítségét szeretném kérni. Van nekem pár db üres trafó vasmagom és ezeket szeretném életre kelteni. Ehez kérnék segítséget,hogyan kell kiszámolni a menetszámot,huzalvastagságot? stb.

Figyelt kérdés

#transzformátor tekercselés
nov. 25. 13:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nos akkor kiszámoltam 0.23 as huzalból kell 1794 menet. A szekunder meg 39 menet mert 5 voltot akarok rajta és 7.8×5 az 39 és 1.5 ös huzal kell mert 4.5 ampert szeretnék a szekunderen,ehez pedig az 1.5 ös átmérőjű huzal tartozik.. így okés a számolás?
nov. 25. 19:52
 12/15 anonim ***** válasza:

Azt, hogy nem értesz a trafóméretezéshez, nem kifogásolom, hisz azért kérdezel.

De az, hogy tálcán nyújtom a segédletet és nem használod, azt már nehezményezem.

Ott a táblázat és Te 5V-ot és 4.5A-t szeretnél, ami 22.5W (azaz VA).

A vas csak 15,4W-ot visz át..

Én a Te vasadról nem tudok semmit, ezt 10000Teslát 50 évvel ezelőtt is használtam E-I magokhoz, akkor még nem volt használatos/járatos a permalloy meg mumetál és toroid vasak..

No comment..

Már nem is mennék bele a csévetesten a kitöltési tényezőbe..

nov. 25. 20:11
 13/15 anonim ***** válasza:

7

„2. Válassz vasmag erővonalszámra 10 000Teslát”

Ezt elírtad, 10000 Tesla egy „kicsit” sok lesz, 10000 Gauss, lesz az, ami 1 Tesla.

nov. 25. 23:20
 14/15 anonim ***** válasza:

Igaz, kevertem a mértékegységet..

Jó is lenne ilyen tulajdonságú vas..

Mütyürnyi trafók lennének, ha még supravezető drót is lenne hozzá.

nov. 26. 13:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Itt van például egy méretezési eljárás:

[link]

nov. 26. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!