Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Felültöltős mosógép nem...

Felültöltős mosógép nem használja sem az öblítőt sem a mosószert?

Figyelt kérdés
Whirpool TDLR 55020s felültöltős gépünk van. A mosószeradagolót és a lenti szűrőt már kitiszítottam. Próbáltam mosóporral is, teljesen száraz maradt a mosópor, viszont a ruhák vizesek mosás után, tehát kerül víz a dobba. Mit tehetek, hogy megússzam a szerelőt?

okt. 9. 15:07
1 2
 1/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
27%

Ezeknél a képen látható helyen van valami forgófejes injektor, ami alaphelyzetben az előmosó rekesz irányába áll:

[link]

Gondolom, utána fordul el a kívánt rekesz felé, de soha nem láttam ilyet belülről, hogyan működik.

Ha feltételezzük, hogy nálad nem mozdul ez a fej, akkor nem tudja befújni a többi rekesz tartalmát.

okt. 9. 16:04
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

Whirpool gépem van, és nincs ebben semmilyen forgófejes befecskendező, hanem mindhárom adagolónak külön van fúvókája, és pár éve szedtem már le a tetejét a tipikus tetőrozsdásodás miatt, és láttam, hogy külön mágnesszelepje van mindnek. (Vízfeltöltést meg biztos, hogy nem ezeken az apró fúvókákon történik.) A probléma egyrészt itt lehet. Ezt lehetne tesztelni, hogy nincs-e megragadva, vagy egyáltalán behúz-e? Esetleg szétszedni, kitakarítani. Ha direkt feszültségre működik, beengedi a vizet, akkor sajnos a vezérlőpanel szállt el.

[link]

okt. 9. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:

Szervizmernök úr: szuper, évtizedes kérdésemre adtál választ, köszönöm én is!

Kérdező: én beletörődtem, hogy ilyen, és a folyékony mosószert beleöntöm a dobba a ruhákhoz. Ha szeretnék külön öblítőt használni (a jelenlegi mosószeremben már benne van), akkor 0 centrifugálásra állítom, a végén beleteszem az öblítőt a dobba és nyomok egy centrifugálást egy menet öblítéssel.

Biztosan van kényelmesebb vagy kulturáltabb megoldás is, de ezzel jól elvagyok.

okt. 9. 16:28
 4/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

2.

Nem értem, mit akarsz ezzel mondani, az olyan, ismerem a technikát.

Ez meg ilyen, ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg alaposan:

[link]

[link]

Hogy miért tippeltem a kérdező által megadott típusnál is ilyen konstrukcióra, arra is volt okom, ha nem is 100 %, de ezt már nem részletezem jobban.

okt. 9. 17:27
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

#4 Tippelni lehet, de sem az én gépem nem olyan, illetve valószínűleg a kérdezőé sem , ugyanis amit fotót linkeltem az Whirlpool weboldaláról származik, és a fent említett típusról vannak fotók, és az előlnézeti képen látszik a három fúvóka.

Ha nem hiszen akkor nézd meg magad

[link]

okt. 9. 18:03
 6/11 anonim ***** válasza:
79%

Ezen az oldalon még jobban látszik

[link]

okt. 9. 18:13
 7/11 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak van igaza, 3 fúvókás. Mi a teendőm?
okt. 9. 21:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Javítom bocs, 2. Válaszoló :) 3 fúvókás
okt. 9. 21:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szét kell szedned a mosógépet, és tesztelni a fúvókákhoz tartozó mágnesszelepeket úgy, hogy direkt adsz nekik áramot.
okt. 9. 21:44
 10/11 A kérdező kommentje:
Huh ez egyedül nem fog menni, albérlő vagyok, nincs semmilyen szerszámom, nem értek a gépekhez :( fiatal vagyok és még ráadásul nő is :D
okt. 9. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!