AEG felültöltős mosógép dobtengelye tönkretud menni?
A pontos típus: AEG LAVAMAT PROTEX PLUS
Típusszám: L76260TL
A nem hajtásoldali dobcsapágynál, a tengelyvégbe bele van csavarva egy kis csavar (10-es kulcs fogja), széles alátétkialakítással a hatlapú rész tövénél, amit ki kellene tudnom csavarnom a tengelyvégből ahhoz, hogy a csapágy kivehető legyen a helyéről. Ezt a kis csavart nem tudom kicsavarni, mert körbe forog a dob tengelyével, ami viszont már nincs kapcsolatban a dobbal. A dobtengely elvált a dobtól? Létezhet ilyen? Javítható ez még valahogyan? Hogyan lehet kiszedni a dobot a műanyag házából?
Köszönöm szépen a választ!
Sajnos csak sarokcsiszolóval lehet bontani, kívül is, meg belül is. Komolyan nem is értem, hogy ha a dob egy nagydarab rozsdamentes cucc, akkor a tengelyt miért nem tudták már hasonlóan ellenállóbb anyagból megcsinálni? Valamiféle kókányolással lehet, hogy meg tudnám én is javítani, de szerintem rövid időn belül megadná magát a másik oldali tengely is és kezdhetném előről az egészet.
Nagy csalódás így nekem ez a gép, most kereshetek helyette valami újat.
#2# Mert manapság az nem üzlet ha egy mosógép 30 évig működőképes...
A miénknek a tengelycsonk dobon belüli szegecsei törtek el ~20 év után,egy ismerős szerelő szétszedte,kivette a dobot,újraszegecselte,kicserélte a csapágyat-szimeringet.
A dob kiszedéséhez a hajtás oldalon le kell venni a szíjtárcsát majd az üstön körbe a csavarokat majd levenni az oldalát,tömítésre vigyázva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!