Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vártok még pluszban a mosógép...

Vártok még pluszban a mosógép nyitásával, ha kiírja a gép, végzett?

Figyelt kérdés

Én max 10-15 másodpercet szoktam, de kíváncsi vagyok, érdemes-e várni még, jót tesz-e a gépnek, vagy ilyenkor más teljesen oké?

A mostani kiírja, hogy végzett.

Az előző nem digitális kijelzősnél várni kellett, míg a kattanást meghallottuk.

ma 18:05
 1/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ne tudd meg, korábban az Energomatnál még ezt a biztonsági (bimetálos) késleltetőt is kiiktattam, hogy semmit ne kelljen várni.

Ezt persze csak úgy szabad, ahol a gyerek nem nyúl bele, például centrifuga után is még pörög a lendülettől, akkor várni kell.

Már azért is, mert betakarja az embert vízzel, ha túl hamar rányitunk.

Ami a lényeg, a forgó dob ellen védi az embert.

De akkor miért nem engedi nyitni leállás után azonnal?

Egyszerű, a klasszikus és olcsó bimetálos megoldásnak van egy kihűlési ideje, ez okozza a várakozás "problémáját".

De ha egy gyártó korszerűbb megoldást alkalmaz, ami a dob leállása után azonnal nyitható, az is jó.

ma 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Úgyse ülök ott mellette várva, hogy leálljon. Általában már áll egy ideje, mire feltűnik, hogy igen csendben van, szóval ez nem probléma nálam.
ma 18:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem, minek? Ha kiold a védő zár és nyitható akkor már nem lenne szabad hogy baj történjen. Ha még nem old ki a zár addig még úgy is lehet gond. Meg én amúgy sem állok felette hogy várjam mikor lesz kész, amikor kész lett akkor nyitom ki, pakolom ki amikor ráérek, 2-3 órás állás sem okozott még gondot, nem büdösödtek meg a ruhák, semmi baj nem történt.
ma 18:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha pont akkor jár le, mikor ott vagyok, akkor nem várok.
ma 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!