Van nekem egy Hajdu 303.2 es keverőtárcsás mosógépem, viszonylag gyakran használom miután rendmeraktam, nagyon kezdő vagyok még, és a gépben szoktam öblíteni, de nem vagyok benne biztos hogy így kell.
Öblitést úgy érted hogy öntesz bele új tiszta vizet és beinditod a motort?
szept. 22. 18:25
2/8 Mad Max2 válasza:
Régen mikor még a keverőtárcsás mosógép elterjedt volt, akkor az öblitésta fűrdőkádba csínálták(tuk)
Fürdőkádba engedsz vízet öntesz bele kis öblitőt, beledobod a kimosott rzhákat, hagyot pár percig, aztán kézzel megöblögeted, 2-3 szor kicsavarod belőle a vízet és már ki is öblítetted... Utána dobtuk be a centrifugába!
Régen ezt igy csínáltuk az automata mosógépek előtti korban:)
szept. 22. 18:25
3/8 A kérdező kommentje:
1 válasz, igen pontosan
szept. 22. 18:36
4/8 Szervizmérnök úr válasza:
Ha teheted, érdemes centrifugázni valamennyire az első vagy második öblítővizet, vagy nem tudom, hánnyal tervezel.
Így hatékonyabb a következő (vagy az utolsó) öblítés, mert nem keveredik annyira a mosóvíz maradékával.
Ilyen közbenső centrifugálást a mai automata gépek is szoktak csinálni (régi Energomat nem).
szept. 22. 18:38
5/8 anonim válasza:
2-esnek "Mad Max2"! Mintha édesanyámat látnám mosni. Édesanyám is pontosan igy mostott egészen 1984-ig. 1984-ben vették anyámék az első automata mosógépet. De az automata mosógép előtt forgo / keverő tárcsás Hajdú mosógéppel mosott anyám. Majd a fürdőkádban öblített. Sima tiszta vízel, öblítőszer nélkül öblített. Nem is tudom hogy létezett-e már az 1980-as évek első felében öblítőszer. A fürdőkádi öblités után egy törpe centrifugája volt anyámnak és abban centrifugálta ki a ruhákat. Szóval az én édesanyám sem a forgó tárcsás mosogéppel öblített.
szept. 22. 18:50
6/8 Mad Max2 válasza:
#5 Létezett már öblitő a 80 as években
Bip öblitő volt a menő:)
szept. 22. 18:54
7/8 anonim válasza:
6-osnak! 5-ös voltam! Nem emlékszem arra hogy anyám használt volna öblítőszert. De arra igen is emlékeszem hogy karton dobozos TOMI mosóport használt anyám. Ez ugye még az 1980-as évek első felére értendő. Ma már én is TOMI folyékony mosószert használok és coccolino öblítszert. Mindezt sharp automata mosogépben.
szept. 22. 19:03
8/8 anonim válasza:
Keverőtárcsásban kimosol, kicsavarod kézzel, kádban vagy lavórban beáztatod öblítős vízbe, aztán megint kicsavarod kézzel és megy a centrifugába, aztán kiteregetsz. Nagyjából ez a folyamat. Anyám annak idején sírt az örömtől, amikor meglett az első automata mosógépe, 40 éves koráig kínlódott a tárcsással.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!