Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hajdú forgótárcsás (keverőtárc...

Hajdú forgótárcsás (keverőtárcsás) mosógépet jól raktuk össze?

Figyelt kérdés

A gép szét lett szedve egyéb okból kifolyólag. Majd összeraktuk.

A kérdésem az lenne, hogy a dobban lévő tárcsafészeknek is kell forognia használat közben a keverőtárcsával együtt?

Én nem emlékszem arra, hogy az forgott volna mosás közben. Úgy emlékszem, hogy az fix és stabil volt (nem lehetett kézzel sem mozgatni), és csak a tárcsa forgott a közepén, ami keverte a vízet.

Most a tárcsafészek is forog a tárcsával együtt és ha használaton kívül megmozgatjuk kézzel, akkor "lötyög".

Ha nem jól raktuk össze ezt a részét, akkor mit rontottunk el? Egyáltalán jól raktuk össze? Érzésem szerint nem...

#mosógép #Hajdú #forgótárcsás mosógép #keverőtárcsás mosógép #tárcsafészek
2022. dec. 17. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy emlékszem, hogy az fix és stabil volt"

Jól emlékeztél.

2022. dec. 17. 10:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Csak a tárcsa forog.

Hogy mit rontottatok el? Azt honnan a pék méteres kékeres rongybatekert holdkóros kiflijéből tudjuk?

2022. dec. 17. 10:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Szedd szét,
2022. dec. 17. 10:38
 4/9 Szirty ***** válasza:
100%

Csak a pirossal jelölt résznek kell forognia (tengely) és nyilván az arra rácsavarozott tárcsának (ami nincs a képen, a menetes részhez kapcsolódik)

A kékkel jelölt rész nem foroghat!

[link]

2022. dec. 17. 10:42
 5/9 A kérdező kommentje:

"Azt honnan a pék méteres kékeres rongybatekert holdkóros kiflijéből tudjuk?"

Nem tudom, hogy honnan tudnád, de nem véletlenül tettem fel a kérdést.

Hátha valaki tudja, vagy legalábbis tippet tud adni, hogy mit nézzünk át.

"Szedd szét"

Ettől nem leszek előrébb...

Az üstbe kell valami tömítés, gumigyűrű, alátét, stb. külön valahova, vagy az agyra csak rámegy a tárcsafészek benne a tárcsával? Ha csak ennyi, akkor nem tudom, hogy mi van, mert így van összerakva, mégis forog az a rész, amelyiknek állítólag nem szabadna forognia.

Most lenne jó egy robbantott rajz, de azt persze nem találni. Ha lenne, nem kérdeznék, megoldanám.

Ettől függetlenül köszönöm a válaszokat.

2022. dec. 17. 11:40
 6/9 Szirty ***** válasza:
Kell tömítés természetesen a csapágyház üsttel érintkező pereme alá!
2022. dec. 17. 11:55
 7/9 A kérdező kommentje:

Az agy jól van összerakva, tömítés mindenhol van, ahol lennie kell.

Tehát a motor "agya", ami hajtja a tárcsát, jól van összerakva minden szempontból. A motorrészt elhagytuk, csak az forog, aminek forognia kell. Az üstben vagyunk már -> A tárcsafészek, valamint a tárcsa felszerelése van hátra. E kettő felszerelésekor kell valahova gumigyűrű, tömítés, alátét?

2022. dec. 17. 12:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez hiányzik.

[link]

2022. dec. 17. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"E kettő felszerelésekor kell valahova gumigyűrű, tömítés, alátét?"

3 helyen van tömítés.

Sorrend fentről lefelé haladva:

-Középrész perem

-Tömítés (1)

-Tárcsafészek

-Tömítés (2)

-Üstház

-Tömítés (3)

-Középrész anya

2022. dec. 17. 13:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!