Lecserélnétek egy régi Hajdu keverőtárcsás mosógépet csak azért, mert régi?
Nálunk otthon a műhelyben egy ilyen mosógép van, kizárólag munkásruhát, meg extrém koszos dolgokat mosunk benne. Nem rozsdás, tökéltesen teszi a dolgát, tisztára mossa a ruhákat.
Egyébként van egy régi ETA porszívó is, azt meg műhelyen belüli porszívózásra használom pl faforgácsok, behordott sár, stb.
Ismerősök mondják, hogy Te még ezt használod? Teljesen le vannak döbbenve.
Szerintem meg a maiak fogyasztanak többet.
Bent a házban egy AEG mosógép van, 2800W-ot fogyaszt. A Hajdu szerintem biztos nem fogyaszt ennél többet. De nem tudom. Holnap megnézem.
Egy gép nem annyit "fogyaszt", ami rá van írva, az csak a maximális terhelés a hálózaton, ami villanyszerelőknek infó, nem neked.
A fogyasztást ciklusra daják meg, ami biztos, hogy sokkal alacsonyabb, mint a hajdu régi mosógéped.
De ettől még nem kell kidobni, mert a kidobással gyakorlatilag leselejtezed a gépet, ami gyártási költséget produkál, tehát ha a környezetvédelem a célod, akkor addig használd, amíg gazdaságosan javítható.
Nyilván azt én is tudom, hogy csak akkor fogyasztja a ráírt wattot, ha pl 90 fokos programra állítom leggyorsabb centrifugával. Csak a max. Szó kimaradt belőle :)
Egyébként igen, kb heti 1x megy a tárcsás, de akkor 2 kört. Eddig annyi baja volt, hogy kapcsolót kellett cserélni, tápkábelt, és szíjat.
Gyerekkoromban csak szívás volt a forgótárcsás. Villanybojlerből folyton elfogyott a melegvíz, anyám kádnyi vízben öblített, 5 fős családra meg volt bőven mosnivaló. Azt mondják,hogy szépen mos a forgótárcsás, de egy egész embert kíván a mosás, míg automata megoldja egymaga, nem kell ottlenni.
Ha te csak melósruhákhoz használod, arra tényleg felesleges venni automatát, de a családi szenyessel nem kínlódnék vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!