Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Megcsipett/razott a mosógép?(n...

Megcsipett/razott a mosógép?(nem szo szerint a mosógép hanem alatta a rongy)

Figyelt kérdés

Néha jön ki a mosogepbol víz es ezért ott van egy felmosorongy amit el akartam venni hogy kicsavarjam. A nagyujjamon van egy friss “seb” es ahogy hozza ertem a seben ereztem hogy megcsipett rögtön el is húztam a kezemet.

ebbol kifolyólag most lehet valami bajom/ problémám gondolom ez nem valami 220 volt de ijesztő volt egy pillanatra

szept. 19. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:

"Megcsipett/razott a mosógép?"

Szerintem igen.

"ebbol kifolyólag most lehet valami bajom/ problémám "

Igen. Anyagi veszteség fog érni, a villanyszerelő munkadíjának formájában, akit kihívsz, hogy nézze meg mitől ráz/csíp/rúg/harap.

szept. 19. 21:00
 2/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
50%

Ha hibás lenne a védővezető bekötése (szakadt), akkor erősebb rázást éreztél volna és nem csak a seben keresztül, hanem nedves kézzel bárhol, ami még mindig ártalmatlan (ha egyébként a készülék hibátlan), csak a készülékben lévő zavarszűrő kapacitások mellékhatása.

Ha semmi hiba nincs (sem a készülék, sem a hálózat részéről), egy kis feszültségkülönbség akkor is előállhat a védővezető és a helyi földpotenciál között, ami még természetes és esetleg egy sebesülésen keresztül érzékelhető, úgyhogy ez nem feltétlenül jelent problémát.

Szakmai szemmel persze vicces, hogy egy kis csípéstől megijednek laikusok, holott egy dörzselektromossággal töltött műszálas pulóver, széken mozgolódás, autó érintése bizonyos estekben nagyobb energiát táplál beléd, abból sem lesz semmi gond.

szept. 20. 09:39
 3/4 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

Klasszikusan a szárazelemek "nyalogatással" való tesztelése (9 V-os, vagy a 4,5 V-os laposelem például) is hasonló.

Érezzük a sós jelleget, az elektrolitikus hatás következtében (és az egyenáram nem ráz), de ártalmatlan.

szept. 20. 09:45
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
50%
Inkább az ujjadon lévő sem miatt éreztél érzékenységet, esetleg ideget ért a rongy és amiatt éreztél ilyet.
szept. 20. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!