Új mosógép dobját rögzítő csavarok tartják?
Megkértem egy villanyszerelőt, hogy üzemelje be a mosógépemet, mert most költöztem el otthonról, és még soha nem üzemeltem be mosógépet.
Ő beüzemelte, ma elindítottam, és a centrifugánál a másik szobából hallottam, hogy remeg.
Odamentem, kihúztam a konnektorból, és kettő csavar hevert a padlón.
Ilyenkor mi a teendő?
De lehet, hogy károsodott a mosógép, ha benne maradtak a csavarok, és én úgy indítottam el?
A centrifugánál kezdett el remegni, addig nem, utána kihúztam a konnektorból.
Mi a teendő?
Tessék a lusta-lista:
1. Ki kell szedni a harmadik rögzítőcsavart is.
2. Fel kell mérni a mosógép mechanikai károsodását.
3. Visszakövetelni a "beüzemelésért" kiperkált összeget.
4. Kártérítést követelni a megtépett mosógépért és a károsodott szállítási-rögzítőcsavarokért, esetleg ki is kell javíttatni az így keletkezett károkat.
5. Tanulni az esetből, hogy az embernek azért van esze és két keze, hogy azokat néha használja is!
Ruhaberakáskor normálisan rugózott a dob?
🤔
Aki nem életében használja először a rugalmasan felfüggesztett belsejű mosógépet, az azonnal észreveszi az efféle bakit!
Én még soha nem üzemeltem be új mosógépet, amikor albérletben laktam használt mosógépet vettem.
Nem hallottam erről, hogy a dobot csavarok rögzítik.
A szerelőnek nem kellett volna kivenni a csavarokat?
Kérdező - az attól függ, hogy csak szimplán a szerszám- és szakértelem-igényes bekötésért volt odahívva, vagy komplett beüzemelést is kértél. (A normálisabbjának amúgy is eszébe szok jutni ez a dolog, de azért akadnak kivételek.)
Viszont az új mosógép használatba vételekor illik egyszer komplett átolvasni a használati utasítást - felhasználói oldalról is! Ha ezt nem tetted meg, akkor így jártál...
A kivett csavarokat el szokás tenni, hogy egy esetleges szállításkor azokkal újra bebiztosíthasd a gép belsejét. Ha a szerelő neked nem adta át a tulajdonodat képező csavarokat, akkor logikus, hogy azok kiszedett állapotát - mint a gép felelős kezelőszemélyzete - ellenőrizned kellett volna!
Igen, kisebb problémák nagyon valószínűen adódhatnak:
- csavarok görbülése vagy törése
- menetek sérülése és/vagy teljes átszakadása
- pléhburkolatok és felfüggesztőidomok csúnya és maradandó eldeformálódása
- festés, cinkezés, stb. helyi sérülése
- műanyag idomok elrepedése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!