Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért van áram a vezetékben...

Miért van áram a vezetékben hiába van lekapcsolva az elosztó?

Figyelt kérdés

Felszereltem egy LED szalagot a tükör köré, ami egy 12 voltos adapterről kapja az áramot. Ezt az adaptert egy egyszerű 3-as lyukú elosztóba (OBI-ban vásárolt) dugtam amit be/ki lehet kapcsolni.

A probléma, hogy hiába kapcsolom le az elosztót, érzem hogy van benne áram. Erre úgy jöttem rá, hogy mikor felragasztottam a LED csíkot, közbe le volt kapcsolva az elosztó, és éreztem hogy (nyilván minimálisan) de csípi az ujjam. Kipróbáltam egy másik elosztóval, de ugyan úgy éreztem a csípő érzést.

Ez normális? Vagy mitől lehet? Hiába van lekapcsolva az elosztó, minimális áram átfut rajta?

Köszönöm a válaszokat.

aug. 27. 16:18
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Próbáltam angolul rákeresni, elvileg valami lebegő áram a hunyó. Nagyon laikus vagyok, ez mit jelent pontosan?
aug. 27. 16:20
 2/26 anonim ***** válasza:
77%
Ne fogdosd.
aug. 27. 16:28
 3/26 A kérdező kommentje:
Nem fogdosom már csak mikor feltettem. És aggaszt hogy miért fut benne áram ha egyszer le van kapcsolva az elosztó..
aug. 27. 16:34
 4/26 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
15%

adapterben es ledben is maradhat koboraram is

de egyeb is lehet

amugy huzd ki hoszabitot es ugyis csipked?

mert kapcsoloval is lehet valami akar

aug. 27. 16:38
 5/26 A kérdező kommentje:
Ha kihuzom az elosztót a konnektorból akkor nem érzem hogy csípne.
aug. 27. 16:43
 6/26 Gyakori93 ***** válasza:
92%
Nem lehet, hogy az elosztód csak az egyik ágat szakítja meg, fordítsd meg a konnektorban a dugvillát.
aug. 27. 17:46
 7/26 A kérdező kommentje:
Ez nagyon durva, így már tényleg működik rendesen! (Így hogy megfordítottam, nem csíp többé!) de ez miért lehet? Köszi utolsó!
aug. 27. 18:10
 8/26 Gyakori93 ***** válasza:
91%

Ha a kapcsoló a nullát szakítja, attól még a fázis kimegy a készülékekre.

Ezért érdemes drágább hosszabbítót venni.

aug. 27. 18:23
 9/26 anonim ***** válasza:
52%
Ennyi csipkedés megvan engedve.
 10/26 Ypszilon1980 ***** válasza:
66%
Azért lehet, amit #6-os írt. Nem szakítja meg mindkét "vezetéket", így érthető, ha a pont úgy dugod be, hogy a föld van megszakítva, a fázis rajta marad.
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!