Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi történhetett a mosógépben?

Mi történhetett a mosógépben?

Figyelt kérdés

Van egy öreg AEG felültöltős mosógépem. Tegnap centrifugázás közben, hirtelen, nagyon hangosan elkezdett zúgni, morogni, dübörögni, nagyon nem olyan hangon, mint normál működés közben.

A mosás befejeztével felnyitottam a tetejét és ilyen cementes anyagú kavicsszerűségekkel volt tele az egész mosótere.

A fűtőszálról válhatott le egy nagyadag vízkő?

(Vízlágyító kristályt is szoktam beleönteni minden mosásnál.) Érdemes lenne megnézni, hogy milyen a fűtőszál benne? Javítható még az ilyen mosógép?

jún. 15. 07:56
 1/2 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Szokott lenni a forgódobban a műanyag terelőlapát, amit felülre forgatva, külső oldalon ki lehet akasztani, illetve régi gépnél csavaros rögzítés is lehetséges.

A műanyag alkatrész eltávolítása után, a keletkező résen be lehet látni a gép aljába, a fűtőbetéthez, illetve lerakódáshoz.

jún. 15. 08:11
 2/2 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm szépen a választ!

Egyelőre nem tudtam megbontani a gépet, de úgy látom, hogy ebben a dobban lévő lapát nem csavaros. Kiakasztani kézi erővel nem tudtam, elég gyenge, vékony kis műanyag fülek (2db?) tartják, jó lenne nem letörni ezeket, valahogy.

Szüleimnél ugyan ilyen a mosógép, azt megvizsgáltam és azt a különbség tapasztaltam, hogy náluk hangtalanul, surlódás nélkül lehet forgatni a dobot, míg az enyémnél bizonyos forgatási pozíciókban erősen surlódik valami benne, alul(?).

Kérdezni szeretném, hogy a dob csapágyai mennyit bírhatnak a felsőbb kategóriás AEG gépekben és hogy egyáltalán mi szokott tönkremenni ezekben a gépekben elsőként? Lehetséges, hogy a szennyvízszivattyú halt meg benne elsőnek? Azért gondolom ezt, mert hogy tele volt a mosótér ezzel a cementszerű kosszal, porral, üledékkel. Amennyiben jól működik benne ez a szivattyú, akkor ezt ki kellett volna ürítenie a gépből, nem?

(Szerintem az inverteres motorjaik elnyűhetetlenek. Nagyon finoman fut még most is.)

Kérdezni szeretném, hogy érdemes lenne-e valamilyen programot átengedni a gépen? Amennyiben igen, azt milyen hőfokon lenne érdemes. (Én folyamatosan 40°C és az alatti hőfokokon használtam eddig. Talán csak egyszer volt valami 90 körüli °C-ra beállítva. Vízlágyítót is mindig tettem a mosóporhoz.)

jún. 16. 10:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!