Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogyan lehet egy elemet...

Hogyan lehet egy elemet kezdőként beforrasztani?

Figyelt kérdés
Nem életem első forrasztása, de gyakorlatilag lefordul az elem negatívjáról a forrasztás.
ma 00:12
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Elemet nem forrasztunk. Hacsak nem szándékosan van rajta forrfül.

Egyébként a meg van csiszolva a felület, amit forrasztasz, akkor megfuthat rajta a cin, de ahhoz annyira meg kell melegíteni, hogy szerintem annyi az elemnek.

ma 00:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért ilyen módszerrel van megoldva, hogy egy normál elem bele van forrasztva. Milyen jobb megoldás lenne a cseréhez szerinted?
ma 00:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem ponthegesztve van?

Próbáld meg ahogy leírtam, jól meg kell melegíteni, de vegyél védőszemüveget.

Milyen méretű egyébként? AA, AAA?

ma 00:24
 4/5 Szervizmérnök úr ***** válasza:
39%

A felületet meg kell csiszolni, vagy legalább egy tűvel körkörösen karcolgatni a forrasztani kívánt részt, alaposan.

Utána gyantás ónnal, vagy még plusz gyantával is rásegítve, illetve más folyasztószerrel.

Megfelelő teljesítményű pákával, illetve hőmérsékleti beállítással, amivel jó gyorsan lehet dolgozni, így nem károsodik az elem. Sokáig taknyolni nem ajánlanám.

Cseh pillanatpáka is megoldja, ahol lehet operálni a huzalhegy dimenzióival, ami befolyásolja a teljesítményt.

Gyárilag ponthegesztéssel szokták, de házilag forrasztással is megoldható sok esetben, ha jól csinálja az ember.

ma 00:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a csiszolás nem segít, akkor meg lehet próbálkozni forrasztóvízzel (cink-klorid) vagy rézgálic oldattal (réz-szulfát), akkor van rá esély, hogy az ismeretlen fém összetételű felületen vékony cink ill. réz réteg válik le, ami már forrasztható.
ma 02:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!