1,5v-os ceruzaelem helyére szeretnék beforrasztani egy 3,7v-os akkut (18650). Egy faliórába tenném, mert havonta kell benne elemet cserélni, ez meg tölthető. Mi lehet a gond? Veszélyes is (robbanás, tűz)? Az óra nem értékes, az akku sem!
3,7 V névleges, de feltöltve 4,2 V.
Soros diódákkal lehetne ejteni a feszültséget.
Az akkunak biztosan nem lesz baja, az órának lehet. Én már próbáltam hasonlót, 2 volt felett egyhelyben jár a mutató. Esetleg egy ellenállással le lehet osztani a feszültséget. De szerintem az akku sem szereti ha sokáig nincs töltve, az óra meg maximum 1-2 milliampert fogyaszt.
Egy dolgot tudok erre mondani: Próbáld ki!
Ha már egyszer teleetted a gyomrodat,akkor megeszel még egy ebédet? (Ugye, nem kívánod? Az óra sem a dupláját)
Ha mégis magadba erőlteted - elrontod a gyomrod (az órát is).
Szerintem jobb, ha megmaradz a tölthető NiMH akkuknál.
Két darab párhuzamba és kész, nem 1,5, hanem 1,2 voltos, de jó lesz.
Veszel egy négyes csomagot töltővel, kettesével cserélheted és töltheted.
Nem mindenhova a Li-ion az ideális. Főleg, ha ennyire eltér a feszültségigény, plusz észrevétlenül nullára tudnád meríteni, ami a Li-ion halála.
Főleg, ha
"havonta kell benne elemet cserélni"
Tegyél az elemmel párhuzamosan egy kondenzátort.
Meg fogsz lepődni. Nem kell majd havonta cserélni.
7.
Az miért jó?
A kondinak alapból van önkisülése. Csak gyorsabban merülne az elem.
Amúgy akkut ne tegyél vele. 1,5 V-osat NE!
Az egyből kb. 1,4 V-re esik vissza és sok óra 1,3 V-al már nem megy.
Nem tudom a tied milyen, de ami nekünk van az ha lemeríti az elemet, akkor azzal az elemmel a konyhamérleg még vagy fél évig megy.
Lehet neked is ez a gond.
kell egy olyan elektronika ami lecsökkenti az akku feszültségét.
vagy vegyél ceruza akkut annak a mérete és a feszültsége is olyan ami neked kell. ha lemerül feltöltöd, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!