Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A hűtőszekrény mélyhűtője...

Nagy1A kérdése:

A hűtőszekrény mélyhűtője valóban lekapcsol +7 fok alatt?

Figyelt kérdés
A nyaralóban hagyott hűtőszekrény mélyhűtőjében, minden leolvadt és megbüdösödött. Október óta nem voltunk ott. Egy ismerős mondta, hogy 7 fok alatt, nem működik a mélyhűtő!

jan. 9. 18:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet olyan hűtő, aminél igen!
jan. 9. 18:55
 2/9 anonim ***** válasza:
24%

A hőszabályzó mindig belül van, a külső hőmérséklet miatt nem fog lekapcsolni. A belsőt figyeli.

Egyébként hűt rendesen ha most bekapcsolod? Nem lehet, hogy elment belőle a gáz? Ez eléggé tipikus probléma. A kompresszor ilyenkor túlmelegszik és a hőkioldó tényleg kilövi a hűtőt.

jan. 9. 19:50
 3/9 Szirty ***** válasza:
96%

"A hőszabályzó mindig belül van, a külső hőmérséklet miatt nem fog lekapcsolni."

Éppen az szokott lenni ilyenkor a gond az egy kompresszoros mélyhűtős hűtőkkel, hogy a belső hőmérsékletet figyeli a termosztát, de nem a mélyhűtőt, hanem a normál hűtőteret. A hűtőközeg meg a mélyhűtőt hűti. Alul meg közvetett a hűtés, azt a mélyhűtő hűti.

Alul tartja mondjuk a +5 fokot.

Ha viszont kint +7 fok van, akkor igen ritkán kapcsol be a kompresszor hogy ezt a +5 fokot tartsa.

Emiatt a mélyhűtő rész felmelegszik akár fagypont fölé is, mert az alsó rész +5 fokon tartásához elég ha a mélyhűtő +2 fokos. És már olvad is...

jan. 9. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én éveken át minden télen berángattam a hűtőt a kamrából a konyhába. Muszáj volt, a kamrában leállt a fagyasztó, és felolvadt minden. Nem kellett hozzá szerelő, nem volt baja, csak tél elején és végén költöztetni kellett.
jan. 9. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:
58%

Ez a hiba inkább a hűtő klímaosztályával magyarázható. Erre a kifejezésre keress rá kérdező!

A túl alacsony külső hőmérséklet okozhat olyan problémát amit tapasztaltál.

jan. 9. 21:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és érthető válaszokat! Ezentúl télen ki fogom üríteni a hűtőt!! Csak a benne maradt nem kevés harcsa, ponty, süllő és balinszeleteket sajnálom!! Tihanyban van, annyi halat hazahoztam november közepén, amennyi elég volt eddig......és most lementem.......katasztrófa!! Ez az első kombinált hűtőm lent, eddig csak fagyasztó volt. Ezért nem volt eddig problémám.....így sajnos tanultam!! Köszönöm mégegyszer!!
jan. 9. 22:59
 7/9 Szirty ***** válasza:

"Ez a hiba inkább a hűtő klímaosztályával magyarázható."

Amit épp a leírtak figyelembevételével (is) határoznak meg.

jan. 10. 07:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos az utóbbi 15 évben kapható energiatakarékos hűtők mind ilyenek.
jan. 10. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
A termosztátot feltekertem 6osra akkor a normál hűtő részben is kezdenek megfagyni a dolgok korábban 3ason volt most viszont a fagyasztóban 0 a hűtő többi részében pedig 5 fok van külső hőmérséklet pedig 8fok van.
jan. 21. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!