Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A magyar háztartásokban miért...

A magyar háztartásokban miért nem terjedtek el a rendes hűtőszekrények?Máshol is okozott konfliktust a kicsi hűtő?

Figyelt kérdés

Az amerikai stílusúra gondolok, side by sidenak hívják.

Mi egyből ilyet vettünk magunknak, amikor meglett a ház.

Az én családomban, de a férjem családjánál is kicsi a hűtő.Az a tipikus, durván 1,2 ; 1,3 méter magas, egy ajtós.

Az én anyám állandóan hisztizett, sőt most is,hogy milyen sok a mosogatni való.Aminek csak töredéke keletkezett főzésnél, étkezésnél.

A nagy része úgy keletkezett nálunk,hogy nagy lábosból kicsibe, kicsiből műanyag tárolóba és így tovább, naná, hogy csurig lett a mosogató, a mosogatógép meg ment többször is.

Amikor meg mondtam neki,hogy kicsi a hűtő, meg, hogy nem akkora hűtő kellene egy családnak, mint amekkorát egyedülálló emberek használnak, szinte kiakadt.Pedig anyagi gondok nem voltak.

Meg, a felét ki kellett pakolni,hogy mondjuk hozzáférj a sajthoz.Ha meg a zsúfoltság miatt véletlen kiborult a tej vagy a vaj, akkor meg ment a rikácsolás, hogy jaj nem figyelsz.

Én a side by side hűtőben nagyon kényelmesen elférek, teljesen átlátható, sok cucc fér bele.

máj. 19. 18:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%

Öten vagyunk; bőven elég a 4 polc plusz zöldségfiókos.

A felvágottnak, sajtnak, vajnak lehet rendszeresíteni a hűtőn belül egy külön dobozt - ha valaki enne egy szendvicset, csak kiemeli az egészet -, és máris nincs akkora rendezetlenség, mint ha minden csak úgy be lenne dobálva.

És igen, ha egy 5 literes fazékban főzök húslevest, az 1-2 liternyi maradékot átteszem kisebb edénybe és nem az öt literes főzőedényemet akarom belepasszírozni a hűtőbe.

A tej se borult még ki sose.

máj. 20. 08:43
 22/27 anonim ***** válasza:
67%

A duplaajtós hűtők pont ugyanakkora űrtartalmúak, csak szélesebbek és vékonyabbak, cserébe alaphangon másfélszer annyit elkérnek érte, mert dizájnosabb.

A hatalmas, amerikai hűtő, amire te gondolsz, azt nálunk szinte sehol nem lehet kapni, egy vagyonba kerül, rengeteget fogyaszt és az átlagos magyar lakásokban nincsen hely neki. Azokat a hűtőket az amerikai háztartásokra méretezik, ahol mindenki nagy kiszerelésben vásárol, mert ott ez az alapfelállás a boltokban. 5 literes tejekre és hasonlókra kell gondolni. Itthon kb. egy 6-8-fős többgenerációs háztartásnak van szüksége ilyenre, ami kb. a lakosság 1%-át fedi le.

máj. 21. 19:12
 23/27 anonim válasza:
33%
Nagy helyet foglal el a nagy ajtaja miatt. Nems zeretik. Főleg kislakásokban
júl. 10. 11:00
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Kislakásokba nem igazán való.

Én azon tudok kiakadni, amikor szállón két emberre adnak még egy 1,2m-nél is kisebb hűtőt, amolyan kocka alakú hűtőt, hogy férjen bele két ember. Nem tudom, hogy életvitelszerűen, amikor szendvicseket kell csomagolni a munkahelyre, ilyen kicsi, kocka alakú hűtő hogyan lehet elég két embernek.

Én volt, hogy egy családi hűtőt (ami 1,6 méter magas mondjuk) simán megtöltöttem egyedül.

szept. 8. 09:20
 25/27 anonim ***** válasza:
36%
A hütöbe NEM az embereknek kell beleférnie, hanem az ételnek.
szept. 8. 10:30
 26/27 anonim ***** válasza:
25: nyilván. :D Úgy értettem, csak rövidítve írtam.
szept. 8. 14:45
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Azt felfogtam, de azért két-három szóval többet írni nem nagy fáradság és legalább értelmes, amit írsz.
szept. 8. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!