A magyar háztartásokban miért nem terjedtek el a rendes hűtőszekrények?Máshol is okozott konfliktust a kicsi hűtő?
Az amerikai stílusúra gondolok, side by sidenak hívják.
Mi egyből ilyet vettünk magunknak, amikor meglett a ház.
Az én családomban, de a férjem családjánál is kicsi a hűtő.Az a tipikus, durván 1,2 ; 1,3 méter magas, egy ajtós.
Az én anyám állandóan hisztizett, sőt most is,hogy milyen sok a mosogatni való.Aminek csak töredéke keletkezett főzésnél, étkezésnél.
A nagy része úgy keletkezett nálunk,hogy nagy lábosból kicsibe, kicsiből műanyag tárolóba és így tovább, naná, hogy csurig lett a mosogató, a mosogatógép meg ment többször is.
Amikor meg mondtam neki,hogy kicsi a hűtő, meg, hogy nem akkora hűtő kellene egy családnak, mint amekkorát egyedülálló emberek használnak, szinte kiakadt.Pedig anyagi gondok nem voltak.
Meg, a felét ki kellett pakolni,hogy mondjuk hozzáférj a sajthoz.Ha meg a zsúfoltság miatt véletlen kiborult a tej vagy a vaj, akkor meg ment a rikácsolás, hogy jaj nem figyelsz.
Én a side by side hűtőben nagyon kényelmesen elférek, teljesen átlátható, sok cucc fér bele.
Akkor a 2000-es évekkel hasonlítva.
Mindegy.
A lényeg, hogy a két ország, két világ.
Örülök neki hogy a saját lábatokon álltok, van ház és van bele bazi nagy hűtő. De ez senkit nem érdekel! Menjél dicsekedni a golfkulbba.
Az meg nettó pazarlás ha van egy nagy hűtő és nem használjátok ki.
5. Olyan egyajtós szekrény, amelyiknek felső része a párologtató, az nem igazi mélyhűtő / fagyasztó, legfeljebb átmeneti tárolóként javasolt a fagyasztott áruk részére.
"Rendes" fagyasztó önálló ajtóval rendelkezik, illetve különálló készülék.
Akinek arra van igénye, olyat kell venni.
Érdekes, nálunk már 30 éve is volt rendes hűtő.
Talán dolgozni kéne.
Mi az, hogy egy ekkora hűtőt?
Mekkorát?
Nálunk teljesen fölösleges lenne, az ilyen óriási hütöknek csak akkor van értelme, ha folyamatosan tele van, ki tudják használni a helyet.
Nálunk a kisebb is böven elég, sokszor így sincs tele, mert csak megromlana benne a sok étel.
Nekem van egy 4 polc + zöldségfiókos, ez böven elég, meg külön egy nagyobb fagyasztó.
Másnak semmi értelme sem lenne, arról nem is szólva, hogy mennyivel több áramot fogyaszt egy ekkora amerikai tipusú készülék.
Itt egy link, ebben megtalálod a méreteket is (a side by side egy tipus, ami mindig ilyen óriási, dupla hütö-fagyasztó készülék):
"Az amerikai stílusúra gondolok, side by sidenak hívják."
Nekem is az van. Meg aki akar, az vesz magának. Aki nem érzi szükségét, annak nincs.
Talán Magyarországon másabbak a lakás alapterületek, itt Kanadában nem okoz gondot egy ekkora háztartási gép. Sem a villanyszámla.
Panellakásban azért megnézném, hogy a liftbe sem fér be, se a lépcsőn nem lehet felvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!