Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A magyar háztartásokban miért...

A magyar háztartásokban miért nem terjedtek el a rendes hűtőszekrények?Máshol is okozott konfliktust a kicsi hűtő?

Figyelt kérdés

Az amerikai stílusúra gondolok, side by sidenak hívják.

Mi egyből ilyet vettünk magunknak, amikor meglett a ház.

Az én családomban, de a férjem családjánál is kicsi a hűtő.Az a tipikus, durván 1,2 ; 1,3 méter magas, egy ajtós.

Az én anyám állandóan hisztizett, sőt most is,hogy milyen sok a mosogatni való.Aminek csak töredéke keletkezett főzésnél, étkezésnél.

A nagy része úgy keletkezett nálunk,hogy nagy lábosból kicsibe, kicsiből műanyag tárolóba és így tovább, naná, hogy csurig lett a mosogató, a mosogatógép meg ment többször is.

Amikor meg mondtam neki,hogy kicsi a hűtő, meg, hogy nem akkora hűtő kellene egy családnak, mint amekkorát egyedülálló emberek használnak, szinte kiakadt.Pedig anyagi gondok nem voltak.

Meg, a felét ki kellett pakolni,hogy mondjuk hozzáférj a sajthoz.Ha meg a zsúfoltság miatt véletlen kiborult a tej vagy a vaj, akkor meg ment a rikácsolás, hogy jaj nem figyelsz.

Én a side by side hűtőben nagyon kényelmesen elférek, teljesen átlátható, sok cucc fér bele.

máj. 19. 18:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%
A 2000-es években kb. ugyanannyiba került egy side by side hűtő, mint most. Egy nagyon gazdag rokonom vett 2004-ben, 350 eFt-ért. Én akkor 75 eFt-ot kerestem.
máj. 19. 19:31
 12/27 anonim ***** válasza:
84%

Akkor a 2000-es évekkel hasonlítva.

Mindegy.

A lényeg, hogy a két ország, két világ.

Örülök neki hogy a saját lábatokon álltok, van ház és van bele bazi nagy hűtő. De ez senkit nem érdekel! Menjél dicsekedni a golfkulbba.

Az meg nettó pazarlás ha van egy nagy hűtő és nem használjátok ki.

máj. 19. 19:43
 13/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

5. Olyan egyajtós szekrény, amelyiknek felső része a párologtató, az nem igazi mélyhűtő / fagyasztó, legfeljebb átmeneti tárolóként javasolt a fagyasztott áruk részére.

"Rendes" fagyasztó önálló ajtóval rendelkezik, illetve különálló készülék.

Akinek arra van igénye, olyat kell venni.

máj. 19. 19:50
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
USA-ban sok helyen hosszabb autóútra van csak bolt, nagy mennyiségben kell vásárolniuk. Nálunk meg elugrasz bármikor a boltba, gyalogos távolságra is van sok.
máj. 19. 19:51
 15/27 anonim ***** válasza:
14%

Érdekes, nálunk már 30 éve is volt rendes hűtő.

Talán dolgozni kéne.

máj. 19. 20:14
 16/27 anonim ***** válasza:
98%
Mondjuk azt azért meséld el, hogy a 30 négyzetméteres szobakonyhás lakásokban, de akár az újépítésű garzonokban is hova kéne tenni egy ekkora hűtőt. A fél konyhát elfoglalná.
máj. 19. 20:23
 17/27 anonim ***** válasza:
32%

Mi az, hogy egy ekkora hűtőt?

Mekkorát?

máj. 19. 20:26
 18/27 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk teljesen fölösleges lenne, az ilyen óriási hütöknek csak akkor van értelme, ha folyamatosan tele van, ki tudják használni a helyet.

Nálunk a kisebb is böven elég, sokszor így sincs tele, mert csak megromlana benne a sok étel.

Nekem van egy 4 polc + zöldségfiókos, ez böven elég, meg külön egy nagyobb fagyasztó.

Másnak semmi értelme sem lenne, arról nem is szólva, hogy mennyivel több áramot fogyaszt egy ekkora amerikai tipusú készülék.

máj. 19. 21:19
 19/27 anonim ***** válasza:
83%

Itt egy link, ebben megtalálod a méreteket is (a side by side egy tipus, ami mindig ilyen óriási, dupla hütö-fagyasztó készülék):

[link]

máj. 19. 21:23
 20/27 anonim ***** válasza:
80%

"Az amerikai stílusúra gondolok, side by sidenak hívják."

Nekem is az van. Meg aki akar, az vesz magának. Aki nem érzi szükségét, annak nincs.

Talán Magyarországon másabbak a lakás alapterületek, itt Kanadában nem okoz gondot egy ekkora háztartási gép. Sem a villanyszámla.

Panellakásban azért megnézném, hogy a liftbe sem fér be, se a lépcsőn nem lehet felvinni.

máj. 19. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!