A magyar háztartásokban miért nem terjedtek el a rendes hűtőszekrények?Máshol is okozott konfliktust a kicsi hűtő?
Az amerikai stílusúra gondolok, side by sidenak hívják.
Mi egyből ilyet vettünk magunknak, amikor meglett a ház.
Az én családomban, de a férjem családjánál is kicsi a hűtő.Az a tipikus, durván 1,2 ; 1,3 méter magas, egy ajtós.
Az én anyám állandóan hisztizett, sőt most is,hogy milyen sok a mosogatni való.Aminek csak töredéke keletkezett főzésnél, étkezésnél.
A nagy része úgy keletkezett nálunk,hogy nagy lábosból kicsibe, kicsiből műanyag tárolóba és így tovább, naná, hogy csurig lett a mosogató, a mosogatógép meg ment többször is.
Amikor meg mondtam neki,hogy kicsi a hűtő, meg, hogy nem akkora hűtő kellene egy családnak, mint amekkorát egyedülálló emberek használnak, szinte kiakadt.Pedig anyagi gondok nem voltak.
Meg, a felét ki kellett pakolni,hogy mondjuk hozzáférj a sajthoz.Ha meg a zsúfoltság miatt véletlen kiborult a tej vagy a vaj, akkor meg ment a rikácsolás, hogy jaj nem figyelsz.
Én a side by side hűtőben nagyon kényelmesen elférek, teljesen átlátható, sok cucc fér bele.
Egyedül élek (albérletben), ez a kisfajta hűtő van itt, aminek a felső polca mélyhűtő. Szerintem ez semmire nem jó. Egy személynek sok a hűtő része, a mélyhűtő meg kevés, fele-fele lenne a jó, de én azzal is kiegyeznék, ha pont fordítva lenne, mint most.
Családnak meg egyértelműen kicsi. Nem is értem, miért gyártanak még ilyet.
Nyilván 40 éve még annak is örültek, hogy egyáltalán van hűtő, de azóta nagyon megváltozott az emberek élete.
1.
Írta, hogy anyagi gondok nem voltak.
8.
2000-es években volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!