Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hiba lehet, ha új mikrohullámú...

Hiba lehet, ha új mikrohullámú sütő oldala/teteje/alja forró max. azaz 700 W teljesítmény mellett 3 perc elteltével?

Figyelt kérdés

2 napja vettük, csak ma vettem ezt észre. Enyhe "égett" kábelhez hasonló szaga is van. Nem digitális, egyszerű (s.n.cor) Régi s.m.s.u.g-nál ezt nem tapasztaltam. Valamikor régen még érintésvédelmi, meg valami egyéb "megfeleőségi" irat kellett a forgalmazáshoz. Jól gondolom, hogy ez már nics így? (Sokat segített annak idején.)

Megköszönöm, ha valaki tudna javasolni megbízható/biztonságos/bevált márkát/tipust közepes árfekvésben. Hagyományos, nem grilles, nem elektronikus.

2023. nov. 16. 14:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen van: [link]

Tudom-tudom írtad hogy ne legyen elektronicki, de ezt rém egyszerű használni csak egy gombnyomás és melegít. Órát ki lehet kapcsolni. Én kezdésnek teszteltem amikor megvettem, egy tálba vizet engedtem majd beraktam a mikróba kb 30 percre. Kiállta a próbát, semmi baja nem lett. Pedig volt ott ám pára. De ez kivezeti a párát az oldalán videókban láttam, hogy néha látni amikor fujja ki a párát a ventilátor.

2023. nov. 16. 19:28
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves 11! Köszönöm, láttam hasonló mechanikus készüléket is a gyártótól. Lehet ez, vagy az lesz. Nem szántunk rá 30+ezret, de úgy tűnik a kisebb/olcsóbb a drágább. Bizakodom, visszaadják az árát és az eddigi márkát vesszük meg, kicsit újabb kivitelben :-)
2023. nov. 16. 20:01
 13/13 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

10.

----------------------

Csak melegítésre használjuk, legnagyobb fokozaton 3-4 perc. Miért kellene melegednie, a régi sem melegszik.

"Vannak dolgok égen és földön..."

------------------------

Ez ebben a formában fizikai képtelenség, a régi is melegszik 3-4 perc alatt. Újabbaknál esetleg elképzelhető, hogy anyagtakarékosabban méretezik a trafóját, például nagyobb gerjesztést engednek meg a vasmagban, emiatt magasabb hőfokra hevül.

De akkor az új cserekészülék is lehet majd ilyen, mint ahogy itt a Gyakorin is panaszkodott valaki melegedésre, ha jól rémlik.

Szerintem, ha túlmelegedéssel kapcsolatos hibája lenne (menetzárlatos trafó, vagy valami különleges magnetron hiba, amit a gyári teszt még nem mutatott ki, mert akkor még jó volt, tegyük fel), azt nem tudnád használni normális melegítésre egyáltalán.

De neked üzemszerűen működik, rendesen végzi a dolgát a készülék, megfelelő teljesítményt is leadja bármeddig, csak benézted magadnak ezt a melegedést.

Ez pedig nem utal hibára.

Horatio, hiba a fejben lehet, nekem egyre inkább az a gyanúm.

2023. nov. 16. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!