Hogyan kell újra vizet engedni és bekapcsolni egy villany boilert jól, úgy hogy az alját is le kell szedni? (Részletek lent)
Sziasztok!
Van egy Ariston lydos r 80 boilerem. Szakember szerelte fel, kb 1 éve, használtam és minden oké volt vele.
Azóta volt sajnos egy ázás a fürdőben, szóval le kellett venni, és utána aki visszarakta, az a kábeleket kívül szigszalaggal körbetekerve, kikapcsoltan és üresen rámhagyta. Azelőtt ezek a kábelek belül voltak, az aljában, feltételezem hogy helyesen.
Egyrészt az lenne a kérdésem hogy hogyan kell leszedni az aljáról azt a nem tudom mi a neve dolgot, amin a tekerős kapcsoló van. Illetve az csak egy műanyag valami rajta, vagy ha azt leszedem akkor már a boiler belsejébe is be lehet nyúlni? Szeretném visszarakni a kábeleket úgy ahogy voltak, hátha nem nehéz és nem kell ezért hívnom egy szakembert.
Ha ez sikerül, akkor elvileg csak ki kell nyitni a vizet, megvárni hogy megteljen a tartály. Ugye? Aztán gondolom folyatni kell a meleg vizet, átmosni a vezetéket.
A kapcsoló egy külön biztosítékra van kötve, az most természetesen le van kapcsolva, nincs áram alatt a készülék.
Nem találom az interneten sajnos, és fogalmam nincs hogy hol van a papírja. Minden a feje tetején van a lakásban még. Sokat dolgozom és a közeljövőben nem tudok szabadságot kivenni, ezért bízom benne hogy hátha ezt egyszerűen magam is meg tudom oldani, és nem kell vödörrel és vízforralóval fürdeni.
Köszönöm a válaszokat előre is <3
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!